Zmena informačných povinností

4. februára 2016
Zmena informačných povinností

DEMÄNOVSKÁ DOLINA (4. februára 2016) – Vzhľadom na fakt, že 1.1.2016 nadobudol účinnosť zákon č. 388/2015 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 429/2002 Z. z. o burze cenných papierov v znení neskorších predpisov, zmenili sa informačné povinnosti Emitentov, ktorých cenné papiere sú prijaté na obchodovanie na regulovanom trhu, teda aj Tatry mountain resorts, a.s. (TMR).

Medziiným sa vypúšťa povinnosť Emitenta zverejniť a vydať predbežné vyhlásenie riadiaceho orgánu resp. štvrťročnú správu. Preto TMR nebude naďalej zverejňovať predbežné vyhlásenia/ štvrťročné správy.

Tiež sa mení lehota na zverejnenie polročnej správy; musí sa zverejniť najneskôr do troch mesiacov po uplynutí polročného účtovného obdobia, za ktoré sa polročná finančná správa vypracováva, namiesto pôvodných dvoch. Avšak TMR zatiaľ nemení stanovený termín vydania polročnej správy 2015/16, t.j. 30.6.2016.

__________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní stredisko Szczyrk. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.