Freeridový pretek na Chopku s najvyšším hodnotením 4****

„CGC Jasná Adrenalín sa tento rok posunula na vyšší level. Chopok má veľmi dobré svahy a terén pre freeride, dokonca nám ho závidia aj Rakúšania. To, že sme dosiahli 4 hviezdičky v preteku si vyžadovali roky práce na tom, aby sme to organizačne zvládli a hlavne dbali na bezpečnosť pri tomto adrenalínovom športe. Preteky v Jasnej majú dobré meno vo svetovom meradle, o čom svedčí aj fakt, že sa tento rok na pretek prihlásili aj pretekári, ktorí jazdia FWT, čo je úplne najvyššia svetová liga vo freeride,“ uviedol riaditeľ pretekov Matej Hulej.
Už v piatok 27. februára prebehne od rána tzv. „face check“, teda kontrola terénu na mieste. „Je to povinná činnosť určená pre pretekárov. Keďže nemôžu absolvovať skúšobnú jazdu terénom, súčasťou zoznamovania je jazda členov organizačného tímu, ktorých pretekári sledujú a môžu čerpať z ich správy o kvalite a štruktúre snehu v jednotlivých úsekoch trate. Je to dôležitá informácia, pretože sneh môže byť iný v strede žľabu a iný na jeho okrajoch, čo môže mať zásadný vplyv na zvolenú líniu, ktorú si pretekári vyberajú na mieste. „Face check“ je naplánovaný na celý deň, v prípade, že predpoveď počasia na ďalšie dni nebude vyhovujúca, preteky začínajú už v piatok a „face check“ sa skráti na dve hodiny,“ doplnil Ladislav Mrava, manažér preteku CGC Jasná Adrenalín.
Ďalšie tri dni musia byť podľa pravidiel World Freeride Qualifier rezervované pre prípad nepriaznivého počasia. Štart pretekov je vedľa vrcholovej stanice lanovky Funitel, v tzv. Sedielku pod vrcholom Chopku. Trasa s prevýšením 400 metrov na svahoch má 35-50 stupňový sklon. 11 žien a 20 mužov v kategórii Snowboard a 33 mužov a 16 žien v kategórii Ski freeride sa budú snažiť získať cenné body pre kvalifikáciu na FWT. Zo slovenských pretekárov sa na CGC Jasná Adrenalín predstavia snowboardisti Baša Števulová, Marek Gazda a v Ski freeride budú súťažiť Peter Neumann, Ján Tajbos a Katarína Lehotská.
Lyžiarske stredisko Jasná bude žiť počas celého víkendu freeridovou atmosférou. Aj tento rok bude postavená freeridová dedina pri hudobnom klube Happy End, kde si môžu všetci návštevníci vyskúšať testovanie freeridovej výstroje, k dispozícii budú ukážky pohybu vo freeridovom teréne alebo na zábavných freeridových pretekoch na saniach či funtools. Nebude chýbať ani freeride Fashion Show, ktorá predstaví trendy vo freeridovej móde. Pre tých, ktorí chcú zažiť skvelé výkony na vlastné oči a mať vynikajúci výhľad na pretekárov, či užiť si nezabudnuteľnú náladu adrenalínového preteku, je pripravená Public Arena pri výstupnej stanici lanovky Rovná Hoľa na Konskom Grúni. Po skončení, vyhodnotení so záverečným ceremoniálom pri Happy Ende sú všetci pozvaní na after party so slovenskou hiphopovou skupinou Kontrafakt.
CGC Jasná Adrenalín je šiestym pretekom prvej najvyššej kategórie Freeride World Qualifier (FWQ) so 4 hviezdičkami, organizovaným podľa súťažných pravidiel v extrémnom lyžovaní. Záverečný pretek celej série FWT 2015 sa uskutoční 27. marca 2015 v švajčiarskom Verbier. Preteky v Jasnej organizuje Slovenská asociácia freeridových lyžiarov (SAFL). Vznikla v roku 2002 s cieľom združovať ľudí so záujmom o lyžovanie vo voľnom teréne. Každoročne organizuje preteky CGC Jasná Adrenalín a vytvára podmienky pre tento šport na Slovensku. _______________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní stredisko Szczyrk. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.