Leto na Chopku odštartuje športom a zábavou

CHOPOK (6. jún 2018) – Druhá júnová sobota bude v Jasnej pod Chopkom patriť športu a aktívnemu oddychu v prírode. 9. júna o 9:30 hod. je pre rodiny s deťmi pripravené podujatie Drakoviny s animačnou zábavou a hrami. Rozhýbať sa nielen malým, ale aj veľkým pomôžu inštruktori z Kids Fun Academy. Drakoviny zároveň odštartujú slávnostné otvorenie Drakoparku Chopok.

Športové podujatie Drakoviny začína na Bielej Púti lákavým programom. „Štart je pri nástupnej stanici lanovky, kde sa všetci spoločne stretnú so sprievodcami. Záujemcovia sa rozcvičia s Fun Kids Academy a odštartujú Dračiu výpravu po zjazdovke Biela Púť spojenú s hľadaním pokladov až k lanovke ´Lienka´. Na medzistanici Priehyba sa bude krstiť nová dobrodružná brožúrka, zároveň sú pripravené športové hry, maľovanie na tvár, bungee trampolína a edukačné stanovisko Lesy SR zamerané na ochranu a poznávanie prírody,“ uviedla Jana Kňavová zo strediska Jasná. Presne napoludnie sa na Chopku prebudí zo zimného spánku drak Demián a prvýkrát v tejto sezóne vychrlí oheň. Deti, ktoré vyzbierajú v ten deň do Dračej karty najviac pečiatok a nálepiek, budú odmenení darčekom.

„Drakopark Chopok nie je uzatvorený park, je to hravé putovanie lanovkami, pričom na každej nástupnej a výstupnej stanici lanoviek nájdete úlohy. Ako pomocník na hľadanie stanovíšť a splnenie úloh poslúži mapa brožúrky. Drakopark je výnimočný v tom, že malých bádateľov privítajú v jednotlivých lokalitách kovové sochy dráčikov s konkrétnou úlohou. Dráčiky sú dielom umeleckého kováča Vladimíra Eperješiho, tvorcu draka Demiána na Chopku. Každý z dráčikov je originálny, môžete sa pri nich odfotografovať a odniesť si tak domov jedinečnú pamiatku z Jasnej,“ doplnila J. Kňavová.

Brožúrka Drakoparku Chopok je k dispozícii bezplatne na Infocentre Biela Púť, v pokladni Biela Púť, Záhradky a Krupová. Od 9. júna je v prevádzke v lokalite Biela Púť aj rodinný zábavný park Maxiland summer park so 4-platformou stacionárnou trampolínou, skákacím hradom a detským kolotočom. Odreagovať sa dovolenkári môžu zároveň pri stolnom tenise či stolnom hokeji. Milovníci zábavy si prídu na svoje aj pri zjazde na horských kárach po zjazdovke z Bielej Púte alebo na južnej strane v lokalite Krupová. Bližšie informácie k letným aktivitám TU.

__________________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horskú ubytovňu  Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2017 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR 300 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.