Medvedie dni na Hrebienku sa vydarili, v Tatralandii zaznamenali rekord

Organizátori najväčšieho tatranského festivalu pod názvom Medvedie dni zdôrazňujú, že podujatie rozložené do piatich dní malo hladký priebeh bez čakania pri parkovaní, či pri prevádzke pozemnej lanovej dráhy alebo doplnkových službách a atrakciách. Ťahákom jubilejného 10. ročníka bolo najmä množstvo divadiel s detskou tematikou, Tanečná školička Lúčnice, moderátor Andrej Bičan, predstavenie Gašparko v podaní SĽUK-u, muzikál Mačky a Funny Fellows. Deti si užili množstvo súťaží a medvedích hier, ktoré boli zamerané na zručnosti malých medvieďat ako sú postreh, pamäť, čuch, presnosť a pohyb. „Festival bol bezplatný a počas jeho trvania ako to už býva zvykom, sa rozdalo pre malých drobcov viac ako 3 tony šťavnatých slovenských jabĺk a vyše 5 tisíc darčekov pre tých, ktorí si so sebou priniesli na festival aj medvedíka. Okrem domácich návštevníkov od Bratislavy až po Humenné, si najväčšie podujatie pre rodiny s deťmi a pobyt v horách na čerstvom vzduchu a v prekrásnej horskej scenérii, nenechali ujsť ani poľskí a českí návštevníci. Počas víkendu sme zrealizovali anketu a zistili sme, že až 58% opýtaných navštevuje toto podujatie ako jednodňový výlet a nie je na pobytovej dovolenke v Tatrách. Výborným výsledkom kvalitného podujatia je aj fakt, že až 94% respondentov sa príde na Medvedie dni pozrieť aj o rok a 100% ho svojim známym aj odporučí. Aj tento rok sme sa starali o pohodlie najmenších, a tak ako v minulosti, bola aj teraz pripravená špeciálna baby zóna pre mamičky s malými deťmi, kde si mohli v pokoji oddýchnuť, prebaliť a nakŕmiť malé ratolesti. Do Príjemnej zóny nám pribudli 4 nové sochy drevených medveďov – hudobníkov, ktoré vznikli pod rukami šikovných umeleckých rezbárov. S bezproblémovým priebehom podujatia sme veľmi spokojní a už teraz sa tešíme na ďalší ročník,“ zhodnotil Juraj Chovaňák, marketingový riaditeľ z Tatry mountain resorts, a.s.

Vysoké Tatry čaká o pár dní ďalšie letné podujatie pre deti pod názvom Svište na Plese. Siedmy ročník dobrodružného víkendu sa uskutoční na Štrbskom Plese posledný augustový víkend 26.-27. augusta. Na malé „svište“ čaká 20 športovo – vedomostných stanovíšť. Bližšie informácie aj TU.

Tatralandia žila uplynulý víkend umením a novým slovenským rekordom. Až 321 amatérskych tvorcov sa počas dvoch týždňov zapojilo do projektu výroby rozprávkovej bytosti Žabieho princa. „Žabí princ bol slávnostne korunovaný výtvarníkom Petrom Hitzingerom a dokonca nám ho počas korunovácie pokrstil aj dážď. Rozmery rozprávkovej žaby dosiahli 560x330x229 cm. Komisár zo Slovenských rekordov potvrdil nový ustanovujúci rekord, keďže ruky k umeleckému dielu priložilo 321 návštevníkov rôznych vekových kategórii. Okrem domácich tvorcov tu boli zastúpené aj štáty: Izrael, Poľsko, Švajčiarsko, Česko, Veľká Británia, Nemecko, či Ukrajina,“ uzavrela Zuzana Blaňárová z marketingu Tatralandie.

Leto ešte zďaleka nekončí. Už najbližšie sa v Tatralandii budú všetci zabávať 19. augusta na Beach music party s bohatým hudobným programom a penovou party priamo v bazénoch. 26.-27. augusta sa v areáli zábavného parku Tatrapolis uskutočnia Tatrapolis Iron Master – majstrovstvá kováčov z celej Európy v kutí unikátnych kováčskych sôch. Viac na www.tatralandia.sk.

___________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horský hotel Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2016 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 230 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.