Na Chopok mieri svetová freeridová špička

Organizátori veria, že sa počasie nadchádzajúci týždeň postará o ďalšiu nádielku prírodného snehu a pretekári si na trati užijú aj slnko a povestný prašan. „Teší nás, že majú preteky pevnú tradíciu a takisto pribúda nový sneh na severnej strane Chopku práve do Lukovej doliny. Podujatie si opäť udržalo svojou kvalitou status štyroch hviezdičiek. Veríme, že si diváci prídu na svoje nielen doma pri priamom prenose, ale aj naživo v public area pri výstupnej stanici lanovky Rovná Hoľa na Konskom Grúni. Práve tu budú mať skvelý výhľad na také esá na lyžiach, akými sú Ivan Malakhov (RUS) alebo Dennis Risvoll (NOR), či snowboardistky Manuela Mandl (AUT) a Mikaela Hollsten (FIN). Z top slovenských pretekárov sa tradične predstavia Ján Tajbos a Katarína Lehotská na lyžiach a  Marek Gazda na snowboarde. O príťažlivé adrenalínové jazdy rozhodne nebude núdza,“ zhodnotil Ladislav Mrava, riaditeľ pretekov CGC Jasná Adrenalín.
Štart pretekov je vedľa vrcholovej stanice lanovky funitel, v tzv. Sedielku pod vrcholom Chopku vo výške 2 002 m n.m. a cieľový dojazd je vo výške 1 602 m n.m. Na trať sa postaví 15 žien a 37 mužov v kategórii SKI a 18 mužov a 10 žien v kategórii snowboard. Vo štvrtok 25. februára sa v Lukovom kotli uskutoční tzv. face check. „Je to povinná obhliadka súťažného terénu, nakoľko pretekári nemôžu absolvovať skúšobnú jazdu. Súčasťou zoznamovania je jazda členov organizačného tímu, ktorých pretekári sledujú a môžu čerpať z ich správy o kvalite a štruktúre snehu v jednotlivých úsekoch trate. Je to dôležitá informácia, pretože sneh môže byť iný v strede žľabu a iný na jeho okrajoch, čo môže mať zásadný vplyv na zvolenú líniu, ktorú si pretekári vyberajú na mieste. Face check je naplánovaný na celý deň, v prípade, že predpoveď počasia na ďalšie dni nebude vyhovujúca, preteky začínajú už vo štvrtok a face check sa skráti na dve hodiny. Atraktívna bude aj porota. Jedným z rozhodcov CGC Jasná Adrenalín je víťaz minuloročnej FWT George Rodney a Connor Pelton, ktorý jazdí na FWT,“ doplnil Mrava.
Na CGC Jasná Adrenalín sú zastúpené krajiny: Nórsko, Francúzsko, Rusko, Nemecko, Česká republika, Slovensko, Švajčiarsko, Rakúsko, Švédsko, Nový Zéland, Španielsko, Fínsko, Argentína, Holandsko, Kanada, Dánsko a Austrália. Cenou pre víťaza je finančná odmena 10 tisíc EUR. Pozvánka je k dispozícii TU. Lyžiarske stredisko Jasná bude žiť počas podujatia freeridovou atmosférou. Vo freeridovej dedine pri hudobnom klube Happy End si môžu všetci návštevníci vyskúšať testovanie freeridovej výstroje, k dispozícii budú ukážky pohybu vo freeridovom teréne a zábavu si užijú na špeciálnych súťažiach na saniach s názvom Freestyle in Freeride. Bližšie k programu aj TU.
Preteky v Jasnej organizuje Slovenská asociácia freeridových lyžiarov (SAFL), ktorá vznikla v roku 2002 s cieľom združovať ľudí so záujmom o lyžovanie vo voľnom teréne. Každoročne organizuje preteky CGC Jasná Adrenalín a vytvára podmienky pre tento šport na Slovensku.
_______________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní stredisko Szczyrk. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.