Najviac medveďov stretnete na Hrebienku

O zábavu na Hrebienku nebude núdza. Na najmenších čaká Beh medveďa húštinou (beh po štyroch cez pripravenú dráhu), Medvedie stopy (poznávanie stôp rôznych horských zvieratiek), či Medvedí brod (prechod malých medveďov – detí po pripravenom chodníku), nafukovacie atrakcie a stan pre mamičky s deťmi.

Program Medvedích dní začína v piatok Zdravicou medveďom a medvedíkov, divadlá Kameňožrút, Harry Teater, či Lomidrevo majú pripravené zaujímavé detské predstavenia. A príde aj kocúr v čižmách. Sobotný program odštartuje predstavením Poďte s nami do rozprávky a predstavením divadelných súborov Veselá kopa a Maska. Nedeľa bude v znamení stvorenia sveta s divadlom Teatro Tatro, FÍHA Tralala a medvedej mini diskotéky. Každé dieťa, ktoré si donesie vlastného plyšového macka, čaká darček. Organizátori sa tak pokúsia spočítať a prekonať medvedí rekord.P

Podrobne o programe na http://www.vt.sk/aktivity/eventy/medvedie-dni/.

Na najlepší rodinný festival sa vyvezú všetci návštevníci pohodlne pozemnou lanovkou zo Starého Smokovca na Hrebienok alebo po vlastných.

„Teší nás fakt, že už 6. rok po sebe pútavým programom podujatia prilákame do Tatier najmä našich najmenších návštevníkov. Veríme, že festival medveďov navštívi toto leto 30 000 detí s rodičmi a plyšovými medveďmi a dosiahneme nový rekord. Tento rok je navyše špecifický. Okrem festivalu máme pre deti vynovený aj eko-projekt Tatranská divočina, s ktorým deti počas celej letnej sezóny zažívajú nejedno dobrodružstvo v Tatrách,“ zhodnotil podujatie brand manager Juraj Chovaňák.

Putovanie po stopách Tatranskej divočiny začína v Tatranskej Lomnici, pokračuje v eko mini parku na Skalnatom plese, v Lomnickom sedle pri Veľkej Lomnickej veži, na Hrebienku a na Štrbskom Plese. Deti tak môžu zažiť najkrajšie miesta vo Vysokých Tatrách na náučnom chodníku a čo-to sa dozvedia aj o živote najznámejších tatranských zvieratiek. Koniec prázdnin patrí akcii Svište na plese, ktorou sa Tatranci lúčia s letom a otvárajú najkrajšie
ročné obdobie vo Vysokých Tatrách – jeseň. Pre deti je 31. augusta až 1. septembra na Štrbskom Plese a na Solisku pripravená detská olympiáda so 7 súťažnými disciplínami.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Tri studničky, Chalets Záhradky De Luxe a hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerov Mlyn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2012 sa preinvestovalo do uvedených stredísk vyše 144 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.