Prevratná novinka v Jasnej: Historicky prvý Adult Friendly hotel

Aj keď v zahraničí je to veľký boom, na Slovensku je takýchto hotelov ako šafranu. Už dlhšiu dobu je veľkým trendom cestovať s deťmi a tráviť s nimi čas mimo domu. Podľa viacerých prieskumov je počet rodín, ktoré tak robia oveľa väčší než napríklad pred pätnástimi rokmi. V hoteli Tri Studničky sa preto rozhodli dopriať práve dospelej klientele oddych, po ktorom túži.
„K prechodu na koncept Adult Friendly nás inšpirovali práve pribúdajúce podnety zo strany hostí vyhľadávajúcich skutočný relax a pohodu. Rozhodli sme sa im vyjsť v ústrety a ponúknuť im komfortnejšie vyžitie v hoteli,“ povedala Iveta Chovanová, riaditeľka hotela Tri Studničky.

Ako riaditeľka dodala, kapacita hotela, a tiež dispozičné riešenie priestorov aktuálne nedovoľuje v dostatočnej miere poskytovať služby tak, aby v hoteli vedeli uspokojiť potreby hostí všetkých vekových kategórií. „Chýbajú priestory pre detského klienta ako detský kútik, ihrisko, animácie a podobne. Prechodom na hotel zameraný na dospelú klientelu budeme vedieť garantovať pokojnejšie prostredie v interiéroch a exteriéroch hotela, na ktoré je štýlová oáza ticha a zelene v lone nádhernej prírody Demänovskej doliny ako stvorená,“ hovorí Chovanová.

U našich susedov z Poľska sa koncept Adult Friendly stretol aj s negatívnou odozvou, v ktorej sa ľudia odvolávali na diskrimináciu. Byť Adult Friendly ale neznamená, že dieťa prach hotela prekročiť nemôže. Do hotela majú prístup deti rovnako ako dospelí, ale tiež za rovnakých podmienok – pre deti teda neexistujú zľavy, detské porcie ani vybavenie. „Ak niekto cestuje s deťmi, vieme mu ponúknuť alternatívu v neďalekých hoteloch, ktoré sa svojim konceptom, smerovaním a benefitmi zameriavajú práve na rodiny s deťmi,” uzavrela Katarína Lukáčová, riaditeľka predaja a marketingu hotels TMR.

____________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horskú ubytovňu  Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra . V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca finančného roka 2018 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 350 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.