Z Chopku sa pustia prví bikeri, na Štrbské pleso sa vypravia člnky

Leto v Tatrách štartuje zhruba o mesiac, ale už teraz si návštevníci Vysokých a Nízkych Tatier, môžu popri svojich výletoch lanovkami, užiť kopec zábavy na adrenalínových atrakciách. V najmodernejšom tatranskom bike parku v Jasnej sa na najťažšiu čiernu trať postavia prví fanúšikovia downhillu už túto sobotu, aby si užili vzrušujúcu jazdu popod 6-sedačkovú lanovku Záhradky – Rovná hoľa. Najobľúbenejšia trať je určená pre skúsených jazdcov s vyššou úrovňou zručnosti. Na spomínanú trať sa bikeri aj s bicyklom vyvezú lanovkou B1 v čase od 8:30-17:00 hod. a zajazdia si možno aj na posledných zvyškoch snehu. Bližšie informácie TU. Po prvom pojazde, bude bike park v dennej prevádzke od 24. júna. Pre rodiny s deťmi je počas víkendu k dispozícii aj atraktívny zjazd na horských kárach z Kolieska na Bielu Púť. Postupne s príchodom leta sa návštevníci Chopku môžu tešiť aj na ďalšie atrakcie ako sú horské káry z výšky 2 004 m n.m., člnkovanie na Bielej Púti, bungee trampolína na Priehybe alebo rodinnú hru v prírode s Drakom Demiánom – Drakopark Chopok. Novinkou tohto prázdninového leta v Jasnej bude MAXILAND summer park pred klubom Happy End. O jedinečný zážitok a zábavu pre celú rodinu sa postará tubing – jazda na nafukovacom kolese so špeciálne upravenou traťou pre malých aj veľkých. Súčasťou parku bude napríklad aj detská bike zóna, trampolína, minigolf, či slackline – chôdza po lane.

Vo Vysokých Tatrách štartuje sezóna člnkovania na hladine Štrbského plesa už túto sobotu 21. mája, kedy bude k dispozícii 20 člnov. Záujemcovia o výnimočný zážitok môžu využiť aj služby osobného veslára. Bližšie TU. Tradičné slávnostné odomykanie hladiny Štrbského plesa je naplánované na piatok 10. júna o 10. hod. v prístave člnkov.

Rodiny s deťmi, ktoré sa počas víkendov vyvezú lanovkou z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso a namieria do detského indoorparku Kamzíkovo, si pri ceste naspäť môžu vyskúšať z medzistanice Štart jazdu na pohodlných horských kárach. Aj toto leto budú štyria zvierací kamaráti sprevádzať deti Tatranskou divočinou. Vynovená brožúrka Tatranskej divočiny bude plná napínavých etáp a dobrodružstiev. Pre malých drobcov je pri pozemnej lanovke v Starom Smokovci pripravená priestranná trampolína, na ktorej sa deti vyskáču do sýtosti. Na Hrebienku si zas môžu dopriať jedinečnú jazdu na špeciálne upravenom tobogane na nafukovacom kolese – tubing. Počas letnej prevádzky v júni budú k dispozícii aj ďalšie atrakcie: lukostreľba, požičovňa bicyklov a kolobežiek. Podrobné informácie o tatranských atrakciách na www.vt.sk alebowww.jasna.sk

__________________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountainresorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom AquaparkuTatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj TropicalParadise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch HolidayVillageTatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko ŠpindlerůvMlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku SzczyrkowskiOśrodekNarciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (ŚląskieWesołeMiasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti KoronaZiemiSp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2015 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 206 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.