Špičkové technológie pre bezpečnejšie zážitky vo Vysokých Tatrách

Vysoké Tatry – 23.septembra 2020 - Horské stredisko Vysoké Tatry začína testovať novú špičkovú technológiu, ktorá by mala ešte viac zvýšiť bezpečnosť návštevy jeho prevádzok. Premiérovo v horskej reštaurácii Hrebienok bola na všetkých najfrekventovanejších dotykových povrchoch inštalovaná antimikrobiálna fólia COVERSAFE .

Test technologickej novinky prichádza v období zvyšujúcich sa nárokov na hygienu a dezinfekciu priestorov, v ktorých sa vyskytuje väčšie množstvo návštevníkov. Prísne hygienické a dezinfekčné štandardy sa vo Vysokých Tatrách rozhodli ešte viac zvýšiť využitím fólie, ktorá bráni prenosu vírusu a sama dokáže likvidovať baktérie na svojom povrchu, „Fólia využíva bázicky prírodnú a revolučnú technológiu, ktorá zabraňuje prenosu akýchkoľvek patogénov (vírusy, baktérie, kvasinky a plesne) a vďaka tejto revolučnej technológií dokáže samostatne zničiť za jednu hodinu 90% všetkých mikróbov nachádzajúcich sa na danom povrchu. Zároveň nie je cytotoxická (nepoškodzuje ľudské bunky) a preto je absolútne bezpečná pre ľudí a životné prostredie, čo potvrdili aj testy v akreditovaných laboratóriách,“ uviedol Andrej Ďurica zo spoločnosti Gergonne Slovensko, ktorá fóliu a inštaláciu zabezpečila. “Hrebienok patrí medzi obľúbené a často navštevované lokality, takže práve preto sme sa rozhodli otestovať novinku práve tu. Okrem samotnej reštaurácie sme fóliu inštalovali aj v priestore pokladní na pozemnú lanovku a v priestoroch športového obchodu Tatry Motion. Fóliu chceme aplikovať aj na všetky dotykové plochy v samotnej lanovke na Hrebienok,“ informoval manažér horského strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský.

Prevádzkovateľ horského strediska Vysoké Tatry aj naďalej apeluje na všetkých návštevníkov, aby dodržiavali všetky odporúčané preventívne opatrenia - do lanoviek a objektov vstupovali s prekrytím úst a nosa, využívali dostupné prostriedky na opakovanú dezinfekciu rúk, dodržiavali v rámci možností odporúčané odstupy. Horské stredisko naďalej vykonáva zvýšenú dezinfekciu dopravných zariadení ako aj ďalších prevádzok a dodržiava všetky relevantné nariadenia a odporúčania ÚVZ SR.

___________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní alebo si prenajíma a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách na Slovensku TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. V slovenských Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Noc na Lomnickom štíte. V Rakúsku Skupina vlastní a prevádzkuje alpské stredisko na ľadovci Mölltaler Gletscher a jej sesterské stredisko Ankogel Mallnitz. V Čechách tiež nepriamo vlastní minoritný podiel v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra. V Poľsku TMR vlastní a prevádzkuje horské stredisko Szczyrk Mountain Resort a  Legendiu - Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). V rámci realitných projektov sa Skupina prevažne orientuje na rozvoj, budovanie a predaj apartmánov a komerčných priestorov a prenájom hotelov v rezortoch TMR. Do konca finančného roka 2019 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 400 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.