Akcionári TMR prijali návrh na zmenu stanov a vydanie dlhopisov

DEMÄNOVSKÁ DOLINA (15. október 2013) – Na mimoriadnom valnom zhromaždení spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s. (TMR), ktoré sa konalo dňa 15. októbra 2013, prijali akcionári návrh predstavenstva na zmenu stanov a vydanie dlhopisov vo výške 70 miliónov EUR.

Mimoriadneho valného zhromaždenia TMR (ďalej len „MVZ“) konaného v Holiday Village Tatralandia v Liptovskom Mikuláši sa zúčastnili akcionári vlastniaci 74% akcií TMR. Akcionári schválili všetky návrhy predložené predstavenstvom na MVZ, t.j. schválili zmenu stanov spoločnosti a vydanie dlhopisov v objeme 70 miliónov EUR.

Zápisnica z mimoriadneho valného zhromaždenia TMR bude vyhotovená v zákonnej lehote 15 dní odo dňa konania MVZ.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Tri studničky, Chalets Záhradky De Luxe a hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerov Mlyn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2012 sa preinvestovalo do uvedených stredísk vyše 144 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.