Deti z detského domova si užili zimu aj tropický raj

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (30. január 2012) – Sedem detí z detského domova Wrocławskie Centrum Opieki i Wychowania z Wroclawy pod záštitou Honorárneho konzula SR v Poľsku Macieja Kaczmarskiego, Honorárneho konzula PR na Slovensku Tadeusza Frackowiaka a spoločnosti TMR a.s, prežilo nezabudnuteľné chvíle v liptovskom akvaparku v Tatralandii. Potvrdzujú to aj slová pedagogickej sprievodkyne detí Marion Korman: „Boli sme veľmi spokojní a uchvátení atmosférou v Tatralandii“. Týždenný pobyt mládeže vo veku od 8 – 12 rokov bol projektom detského campu na Liptove, ktorý sa pod Tatrami uskutočnil prvýkrát.

Vzájomná cezhraničná spolupráca prostredníctvom filantropickej aktivity spoznávania atraktívnej turistickej destinácie Nízkych a Vysokých Tatier, prispela k utuženiu vzťahov medzi Poľskom a Slovenskom. Mladá poľská generácia sa tak zoznámila s najvýznamnejšími lyžiarskymi strediskami cestovného ruchu u nás. Program poľských hostí začal v Jasnej Nízke Tatry, výletom na novej lanovke Funitel až na vrchol Chopku (2 024 m.n.m). „Deti boli nadšené, pretože nič podobné ešte nevideli, tešili sa z výšky, z toho, že za pár minút sa dostali ku krásnym výhľadom,“ uviedla Marion Korman. Najväčšiu radosť však týmto návštevníkom spravili tobogány v aqvaparku Tatralandia. Nielen zábavu, ale aj dobrodružstvo zažívali mladí bádatelia v tropickom svete s prímorskou klímou. V Tropical Paradise Tatralandia sa im rozžiarili očká, keď objavovali poklad v šnorchlovacom bazéne a stali sa na chvíľu súčasťou originálneho podmorského sveta so živými rybičkami. „Úžasné animátorské programy s výbornou choreografiou roztancovali deti aj večer, bolo zaujímavé sledovať ich nadšenie,“ skonštatovala sprievodná koordinátorka campu.

Liptov deťom učaroval nielen letom v každom počasí, ktoré vládne v najväčšom vodnom svete pod Tatrami, ale aj ovčiarskou expozíciou v Liptovskom Hrádku, či návštevou Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši. Vysoké Tatry zaujali deti rovnako výletom lanovkou na Skalnaté pleso a výhľadom na okolitú scenériu. „Pozreli sme si zasneženú Tatranskú divočinu, deti sú o zážitok bohatšie, nadchlo ich množstvo snehu a to, že sa ním mohli brodiť až po kolená,“ povedala M. Korman. A čo chutilo malým hosťom pod Tatrami z tunajšieho jedla najviac? „Bolo toho veľa, čo v horskom prostredí a na čerstvom vzduchu chutí viac. Určite však vyhrala cesnaková polievka v Zbojníckej kolibe v Holiday Village Tatralandia,“ dodala Marion Korman. Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s., chce takouto nezištnou formou nielen prispievať k pozitívnym vzťahom medzi oboma krajinami, ale rozvíjať obdobnú dobročinnosť aj v budúcnosti.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Tri studničky, Chalets Záhradky De Luxe a hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel Slovakia a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerov Mlyn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2012 sa preinvestovalo do uvedených stredísk vyše 144 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách- v Bratislave, Prahe a vo Varšave.