Jasná aj Špindlerův Mlýn obhájili lyžiarskych Oscarov

Najlepším slovenským strediskom z desiatich nominovaných  sa  stala Jasná, ktorá tak získala titul Slovakia´s Best Ski Resort 2019 a dostala sa tak do spoločnosti najlepších svetových ski rezortov. „Tešíme sa , že sa nám podarilo už po piaty krát získať prestížne ocenenie v rámci podujatia World Ski Awards pre najlepšie lyžiarske stredisko na Slovensku. Vnímame to ako silný záväzok ďalej pracovať na rozvoji strediska, sledovať novinky a udávať trendy,“ informoval riaditeľ strediská Jasná Matej Hulej.

Ocenený bol aj najlepší lyžiarsky hotel. Z piatich nominovaných získal ocenenie Slovakia´s Best Ski Hotel 2019 Grand Hotel Praha Tatranská Lomnica. „Získané ocenenie si nesmierne vážime. Nie je to len ocenenie, ale aj potvrdenie nekompromisného úsilia celého tímu. Titul Best Ski Hotel si odnášame už po 4-krát za sebou a utvrdzuje nás v tom, že aj keď nie sme primárne ski in ski out hotel, dokážeme našimi službami vytvoriť hosťom ideálnu lyžiarsku dovolenku. Hostia sa na blízky svah dostanú pohodlne hotelovým skibusom, skipas im nabije recepcia a k dispozíciu majú lyžiareň a ďalšie doplnkové služby. Vždy je pre nás odmenou, ak hostia odchádzajú s pocitom, že prežili kvalitnú zimnú dovolenku. Toto ocenenie nás v tom utvrdzuje a bude pre nás výzvou ho aj naďalej obhajovať,“ uviedol riaditeľ Grandhotela Praha Jaroslav Jedlička,

Uspel aj český Skiareál Špindlerův Mlýn, ktorý už po piaty krát získal prestížnu cenu  “Best Czech Skiresort”. „Obhájiť víťazstvo po piaty krát za sebou už niečo znamená. Úspech vnímam ako ocenenie našej celoročnej práce a snahy neustále skvalitňovať služby v našom stredisku. Ľudia vidia a cítia, že sa skiareál posúva každým rokom k lepšiemu. Aj v tomto roku sme investovali do modernizácie a zaviedli flexibilné ceny skipasov. Lyžiari si ich budú môcť kúpiť podobne ako letenky z pohodlia svojho domova a bude platiť, že čím skôr si ich kúpia, tým budú lacnejšie,“ prezradil riaditeľ Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

Najlepším lyžiarskym strediskom pre rok 2019 sa stal a titul World´s Best Ski Resort získal francúzsky rezort Val Thorens.

World Ski Awards ™ je prestížna súťaž a zároveň globálna iniciatíva vyzdvihujúca a oceňujúca výnimočné projekty v lyžiarskom cestovnom ruchu. Samotnému vyhláseniu výsledkov predchádza niekoľkomesačné hlasovanie verejnosti a odborníkov z radov lyžiarskeho biznisu, ktorí oceňujú kvalitu zimných stredísk na celom svete, úroveň ich infraštruktúry ako aj rozsah a ponuku ich služieb.

_______________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní alebo si prenajíma a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách na Slovensku TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktorú TMR spoluprevádzkuje. V slovenských Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Noc na Lomnickom štíte. V Rakúsku Skupina vlastní a prevádzkuje alpské stredisko na ľadovci Mölltaler Gletscher a jej sesterské stredisko Ankogel Mallnitz. V Čechách tiež nepriamo vlastní minoritný podiel v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra. V Poľsku TMR vlastní a prevádzkuje horské stredisko Szczyrk Mountain Resort a  Legendiu – Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). V rámci realitných projektov sa Skupina prevažne orientuje na rozvoj, budovanie a predaj apartmánov a komerčných priestorov a prenájom hotelov v rezortoch TMR.. Do konca finančného roka 2018 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 350 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.