Lyžiarske strediská Tatry Mountain Resorts s prestížnymi oceneniami od Skiresort.info

Skiresort.info hodnotil strediská podľa viacerých kritérií. Hodnotila sa ponuka zjazdoviek, dopravné zariadenia, kvalita  prípravy lyžiarskych tratí, prístup do strediska, dostupnosť ubytovania s bezprostredným prístupom na svahy, parkovanie, informačný systém na orientácia v stredisku, reštaurácie a ďalšie kritériá. Absolútnym víťazom – najlepším svetovým lyžiarskym rezortom sa podľa hodnotenia Skiresort.info stal rakúsky Kitzbűhel/Kirchberg – KitzSki, ktorý získal titul WORLD´S BEST SKI RESORT za najvyššie hodnotenie zo všetkých lyžiarskych rezortov: získal 4,9 z 5 hviezdičiek.

Medzi špičkou sa nestratili ani strediská zo Slovenska a Českej republiky.  „Je to pre nás pocta i záväzok. Toto nezávislé hodnotenie sleduje pozorne viacero parametrov, takže je to pre nás ďalšia dôležitá spätná väzba, ktorá nám pomôže ďalej pracovať na zvyšovaní kvality v jednotlivých oblastiach,“ uviedol marketingový riaditeľ Tatry Mountain Resorts, a.s. Juraj Chovaňák.

Najlepším zo slovenských stredísk sa stala Jasná, ktorá získala vo svojej veľkostnej kategórii (do 60 km zjazdoviek) 4 z 5 možných hviezdičiek a ako jediné zo slovenských a českých stredísk sa môže pochváliť ocenením TOP CLASS – rovnako ako švédske Åre či talianska Cortina d´Ampezzo.  Jasná získala plný počet bodov za kvalitnú prípravy zjazdoviek, informačný systém, reštaurácie a gastronómiu a takisto za výborné podmienky pre freeriderov. Najmenej hviezdičiek – len dve – získala za možnosti bežeckého lyžovania.

Tatranská Lomnica získala 3,5 z 5 hviezdičiek a ocenenie INSIDER TIP medzi špičkovými rezortmi s veľkosťou do 20 km zjazdoviek. Oslovila najmä skvelou prípravou lyžiarskych tratí a možnosťami pre začínajúcich lyžiarov (5 hviezdičiek), naopak najmenej hviezdičiek získala za možnosti bežeckého lyžovania, snowparky, možnosť ubytovania s priamou dostupnosťou na svah resp. k lanovkám.

Špindlerův Mlýn v Českej republike získal v celkovom hodnotení stredísk ponúkajúcich do 30 km zjazdoviek 3,7 z 5 hviezdičiek a ocenenie INSIDER TIP. Najvyššie hodnotenie (5 hviezdičiek) získal za „enviromentally friendly“ prístup pri prevádzke strediska a ochranu prírody, najmenej za možnosti pre freeriderov a pokročilých lyžiarov.

Do špičky sa ako INSIDER TIP medzi strediskami vo svojej veľkostnej kategórii (do 20 km zjazdoviek) dostalo aj rakúske stredisko Mölltaler Gletscher, v ktorom mohli  majitelia GOPASS v uplynulej sezóne výhodne lyžovať vďaka spolupráci medzi TMR a Mölltaler Gletcherbahnen Gesellschaft. Rezort na jedinom ľadovci v Korutánsku získal 3,7 z 5 hviezdičiek – najviac za skvelé snehové podmienky a prípravu lyžiarskych tratí, najmenej za Aprés-ski a možnosť ubytovania priamo na svahu.

Portál Skiresort.info, ktorý sa testovaniu a hodnoteniu lyžiarskych rezortov venuje od roku 1998, je najväčším svojho druhu a na svojich stránkach sústreďuje informácie o 5400 lyžiarskych strediskách z celého sveta.

_________________________________________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horskú ubytovňu  Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra . V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca finančného roka 2018 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 350 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.