Lyžiarske strediská v Jasnej a vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať

JASNÁ/VYSOKÉ TATRY – 20.11.2020 - Dôkladná technická príprava lyžiarskych stredísk na zimnú sezónu 2020/21 vyvrcholila v piatok 20.novembra 2020. Zmenu počasia a príchod ochladenia využili v Jasnej a vo Vysokých Tatrách na spustenie technického zasnežovania.

„Začali sme zasnežovať tak, ako nám to poveternostné podmienky umožnili, teda od nadmorskej výšky 1500 m n.m. Začíname zo Skalnatého Plesa smerom dole, zjazdovky Esíčko a Generál, ak nebude robiť problémy vietor a ochladí sa, chceme výkon zasnežovania postupne zvyšovať a vytvoriť plynulú líniu až dole do Tatranskej Lomnice,“ informoval riaditeľ strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Zasnežovanie sa rozbehlo už aj v Jasnej. „Snežíme v lokalite Brhliská a od Lukovej smerom nadol po Priehybu, keďže nižšie nám to podmienky zatiaľ neumožňujú. Chceli sme začať zasnežovať aj na južnej strane Chopku, avšak pre silný vietor sme to museli zatiaľ odložiť. Akonáhle sa podmienky zlepšia, predpokladáme, že výkon zasnežovania zvýšime,“ informoval Martin Kupčo, šéf lyžiarskych tratí v Jasnej.

Obe lyžiarske strediská predbežne informovali, že v prípade priaznivého vývoja poveternostných podmienok ako aj aktuálnej situácie by prvých lyžiarov chceli privítať už 4.decembra. V stredu 18.novembra už zároveň spustili online predpredaj jedno a viacdňových skipasov cez eshop GOPASS.

___________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní alebo si prenajíma a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách na Slovensku TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. V slovenských Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Noc na Lomnickom štíte. V Rakúsku Skupina vlastní a prevádzkuje alpské stredisko na ľadovci Mölltaler Gletscher a jej sesterské stredisko Ankogel Mallnitz. V Čechách tiež nepriamo vlastní minoritný podiel v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra. V Poľsku TMR vlastní a prevádzkuje horské stredisko Szczyrk Mountain Resort a Legendiu - Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). V rámci realitných projektov sa Skupina prevažne orientuje na rozvoj, budovanie a predaj apartmánov a komerčných priestorov a prenájom hotelov v rezortoch TMR. Do konca finančného roka 2019 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 400 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.