Na Štrbské pleso sa vypravia člnky

ŠTRBKÉ PLESO (27. máj 2015) - Na hladine Štrbského plesa sa začne ôsma sezóna člnkovania od obnovenia v roku 2008. Od pondelka 1. júna môžu návštevníci Vysokých Tatier využívať obľúbenú atrakciu až do konca septembra. V lodenici je k dispozícii 22 pramíc. Výnimočným zážitkom je služba osobného veslára. Oficiálne otvorenie letnej sezóny v Tatrách je spojené s tradičným Odomykaním plesa, ktoré je naplánované na 12. júna o 11. hodine v prístave člnkov.

Člnkovanie na Štrbskom plese bude v prevádzke denne od 10.00-18.00 hod. s poslednou plavbou o 17.00 hod. Veslovanie na hladine jazera v nadmorskej výške 1 345 m má viac ako 130-ročnú históriu. Štrbské pleso patrí do 5. stupňa ochrany a jeho prevádzkovanie ako aj samotné člnkovanie podlieha prísnym pravidlám. Počas sezóny 2014 sa na jazero vyplavilo 2 338 člnkov, od začiatku novodobej histórie 26 461 člnkov a prepravilo sa spolu 61 915 ľudí. Bližšie k podmienkam člnkovania TU. Popri tradičnom člnkovaní počas leta si návštevníci Tatier užijú aj výnimočné kultúrne podujatie v podobe druhého ročníka Benátskej noci 18. júla. Už najbližšiu sobotu 30. mája je na Štrbskom Plese pripravený Tatranský Deň detí a 3. ročník nočného behu High Tatras Night Run.
Počas letnej sezóny je na Štrbskom Plese pod skokanskými mostíkmi v prevádzke Mini Tatralandia park. Deti si môžu vyskúšať jazdu na autíčkach, plavbu loďkou alebo skákanie na bungee trampolíne. V požičovniach športových obchodov siete Tatry Motion sú v tatranských strediskách v ponuke aj horské bicykle. Dobrodružný pocit z jazdy ponúkajú záujemcom horské káry a kolobežky zo stanice Štart do Tatranskej Lomnice. Jednoduché ovládanie zvládnu všetky vekové kategórie. Najmenší výletníci si pobyt na Hrebienku spestria na 100 metrovom tobogane a jazde na gumenom kolese. Pri stanici pozemnej lanovky v Starom Smokovci je Mini fun park s detským vláčikom, trampolínou a lukostreľbou. Rodiny s deťmi si popri výletoch užijú zábavu v detskom parku Kamzíkovo na Skalnatom plese. S príchodom leta a otvorením turistických chodníkov prichádza do Vysokých Tatier aj projekt Tatranskej divočiny. Deti odhalia s vynovenými dobrodružstvami záhady 7 náučných etáp a spoznajú príbehy zvieracích kamarátov na Skalnatom plese, v Lomnickom sedle a pri prechádzke Tatranskou magistrálou až k Vodopádom Studeného potoka, či tajomstvá Štrbského Plesa. Podrobne k atrakciám vo Vysokých Tatrách TU.
________________________________________________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.