Padne na Chopku rekord v našliapaných kilometroch?

CHOPOK (3. jún 2015) – Milovníci horskej turistiky, dovolenkári a rodiny s deťmi sa môžu tešiť na veľké otvorenie letnej sezóny v Nízkych Tatrách. Leto na Chopku prinesie jedinečné podujatia a množstvo atrakcií, príležitostí a tipov ako si čo najlepšie užiť letnú pohodu v rodinnom kruhu v prekrásnom prostredí národného parku. Chopok otvorí svoje brány už 13. júna a vyznávačom zdravého životného štýlu pripraví najkrajšie „outdoorové fitko“ na Slovensku. Do pedálov cyklo-trenažérov sa v ten deň šliape vo výške 2 004 m n.m. s pokusom o rekord v najazdených spoločných kilometroch

Odmenou za výkon bude nielen dobrá kondícia, ale najmä výnimočné výhľady na Liptov, končiare Tatier a malebné Horehronie. Podujatie pod názvom Najviac spoločných kilometrov na cyklo-trenažéroch na Slovensku podporí trial šou Jána Kočiša - osem násobného elitného majstra Slovenska a Majstra sveta z roku 2011 v triale, ktorá vtiahne do deja všetkých zvedavých divákov. Na Chopku sa zároveň bude krstiť aj nová detská cyklomapa „S deťmi na kolesách“ so šiestimi detskými cyklotrasami.
Chopok sa s príchodom leta mení na turistický kopec a vďaka moderným lanovkám z oboch strán, je prístupný úplne každému. Návštevníci si tak na terase panoramatickej reštaurácie Rotunda doprajú okrem rozvoniavajúcej kávy, nekonečných pohľadov do dolín, aj  kopec zábavy pri ceste naspäť. Pre malých a veľkých sú na Chopku v prevádzke horské káry, pričom zjazd je po troch tratiach. Cesta z druhého najvyššieho kopca Nízkych Tatier sa tak v okamihu mení na nečakaný adrenalínový zážitok. Chopok má najvyššie položený bike park na Slovensku, kde sa na dvoch kolesách jazdí po 6 tratiach rôznych náročností od ľahkých po závodné, od turistických po downhillové. K dispozícii je 17 km tratí v nadmorskej výške od 1 342 m n.m. s prevýšením až 970 m. Na trate sa bikeri aj rodiny s deťmi vyvezú s bicyklom pohodlne na 4 moderných lanovkách. Novinkou tohto leta je ´Kids Bike Zone´ - detská bike zóna v lokalite Záhradky, v ktorej si na svoje prídu najmenšie deti. Tie si drevené a hlinené prekážky užijú na odrážadlách, detských bicykloch alebo trojkolkách. Pre pokročilých cyklistov je pripravená ďalšia novinka v podobe Pumptrack-u v lokalite Záhradky s oválnou dráhou s množstvom klopiek a vlnoviek, postavených na rovine. Na dráhe nie je potrebné používanie pedálov, pretože pri jazde sa „pumpuje“ s rukami a nohami dookola, bez pedálovania. Na Priehybe pri nástupnej lanovke funitel je pre detských návštevníkov ale aj tých, ktorí obľubujú adrenalín v krvi, zábavná bungee trampolína, v ktorej sa skáču dvojité a trojité saltá vpred a vzad. Príjemným spestrením výletu na Chopok je člnkovanie na jazierku Biela Púť v Jasnej a jazda na vodných bicykloch. Pre malých pátračov je pripravená rodinná hra v prírode o dračí poklad v DRAKOPARK-u CHOPOK. V pokladni lanoviek si stačí k detskému lístku vyzdvihnúť brožúrku s dračím príbehom a výlet 5 lanovkami sa môže začať. Drakopark pohltí deti tajomstvami národného parku, eko preliezkami, lezeckou stenou, hojdačkami a šmýkačkami. Na terase Rotundy je zahniezdený trojhlavý drak Demián - strážca Demänovskej doliny. V jeho hrdle sa ukrýva medený zvonček, ktorý plní tajné želania. Podrobne o tipoch na výlety v okolí, atrakciách na severnej a južnej strane Chopku a aktuálnych podujatiach na www.jasna.sk
________________________________________________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.