Rýchla správa z Jasnej! Lyžovačka začne už zajtra pre obmedzený počet lyžiarov!

Jasná – 4.12.2020 - Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku už v sobotu 5.decembra vyskúša všetky nastavené preventívne opatrenia pre bezpečnú lyžovačku v praxi.

Prvý deň prevádzky bude určený výlučne pre majiteľov sezónnych skipasov a pre obmedzený počet majiteľov skipasov predaných cez www.gopass.sk. V prípade ich vypredania nebude možné zakúpiť si skipasy na pokladni.

„Jedna vec je pripravovať opatrenia teoreticky a druhá v praxi. Preto sme sa po dôkladnom zvážení rozhodli s limitovaným množstvom lyžiarov otestovať prevádzku a pripravené preventívne opatrenia v praxi. Chceme si potvrdiť, že pripravené koridory, koordinácia lyžiarov od príchodu do strediska až po prepravu lanovkami, sú pripravené správne. Zámerom je i vyskúšať aké budú nástupné časy pri uplatňovaní opatrení. Je to test strediska, opatrení a zároveň aj lyžiarov, či budú ochotní a schopní dodržiavať všetky nastavené preventívne opatrenia,“ informoval riaditeľ strediska Igor Mráz.

Prioritou bude riadiť a usmerňovať lyžiarov v stredisku tak, aby dodržiavali rozostupy od príchodu do strediska až po nástup na lanovky, nosili prekrytie dýchacích ciest,
nezabúdali na dezinfekciu. Občerstvenie v stredisku bude možné len v exteriéri. Stredisko je pripravené na otvorenie s viacerými nástupnými bodmi na lanovky, aby sa eliminovalo nekontrolované zhromažďovanie a naopak zabezpečilo jednoduchšie dodržiavanie rozostupov. K dispozícii bude 8 lanoviek z oboch strán Chopku a spolu 7 zjazdoviek s dĺžkou 9 km. Kabínové lanovky budú premávať s obmedzenou kapacitou.

___________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní alebo si prenajíma a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách na Slovensku TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. V slovenských Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Noc na Lomnickom štíte. V Rakúsku Skupina vlastní a prevádzkuje alpské stredisko na ľadovci Mölltaler Gletscher a jej sesterské stredisko Ankogel Mallnitz. V Čechách tiež nepriamo vlastní minoritný podiel v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra. V Poľsku TMR vlastní a prevádzkuje horské stredisko Szczyrk Mountain Resort a Legendiu - Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). V rámci realitných projektov sa Skupina prevažne orientuje na rozvoj, budovanie a predaj apartmánov a komerčných priestorov a prenájom hotelov v rezortoch TMR. Do konca finančného roka 2019 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 400 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.