Silvester v tatranských strediskách otvorí ďalšie zjazdovky, lyžiarske podmienky sa výrazne zlepšili

Jasná/Vysoké Tatry - 30.december 2020 – Horské strediská Jasná a Vysoké Tatry otvárajú ďalšie zjazdovky. Vďaka technickému zasnežovaniu a nádielke prírodného snehu sa na radosť lyžiarov podmienky na svahoch výrazne zlepšili. V oboch strediskách pripravujú na záver roka večerné lyžovanie, vo Vysokých Tatrách aj večerné sánkovanie.

Lyžiari sa dočkali! V najväčšom lyžiarskom stredisku na Slovensku bude od 31.decembra otvorená už aj vrcholová časť zjazdovky na severnej strane Chopku. „Sme radi, že už aj na severe budeme môcť ponúknuť súvislú líniu pre jazdu z vrcholu Chopku po zjazdovkách Pretekárska Chopok – Konský grúň (1c) a Konský grúň – Luková (1b), odtiaľ potom až dole do jednotlivých nástupných bodov. V týchto dňoch ďalej intenzívne pracujeme na zjazdovke Zjazdárska (č.33) na južnej strane. Ratraky zavesené na lanách rozhŕňajú kopy nastriekaného snehu a robíme všetko preto, aby sme ju mohli otvoriť najneskôr 2.januára. Keďže príroda nám posledné tri dni so snehom výrazne pomáha, podmienky na lyžovanie sa každým dňom zlepšujú,“ informovala manažérka strediska Jasná Jana Kňavová. V Jasnej sa od 31.12.2020 môžu lyžiari tešiť na večerné lyžovanie na Bielej Púti denne od 18:00 do 21:00 hod.

Rovnako ako v Jasnej, aj vo Vysokých Tatrách prinesie prelom rokov otvorenie ďalších zjazdoviek. „Situáciu v posledných hodinách síce skomplikoval silný vietor, no aj napriek tomu sa podarilo pripraviť zjazdovku Solisko na Štrbskom Plese, ktorú sme tak mohli otvoriť už v stredu (30.12.) , intenzívne pracujeme aj na zjazdovke Generál zo Skalnatého Plesa na Čučoriedky, ktorú by sme chceli otvoriť hneď v prvý deň nového roka, teda 1.januára,“ informoval manažér strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský. Vo Vysokých Tatrách pripravujú na Silvestra aj možnosti večerného športového vyžitia – od 19:00 do 23:00 hod. bude k dispozícii večerné lyžovanie na Štrbskom Plese, v rovnakom čase večerné sánkovanie na osvetlenej sánkarskej dráhe z Hrebienka. V Tatranskej Lomnici si na svoje prídu rodiny s najmenšími deťmi pri večernom šmýkaní na svahu pri údolnej stanici kabínkovej lanovky.

Aktuálne informácie o dianí v lyžiarskych strediskách Jasná a Vysoké Tatry, vrátane interaktívnych máp ponúkajúcich rýchly prehľad o prevádzke lanoviek, zjazdoviek a veľa ďalších zaujímavostí nájde verejnosť v novej bezplatnej mobilnej aplikácii GOPASS, ktoré je dostupná v App Store aj Google Play.

__________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní alebo si prenajíma a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách na Slovensku TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. V slovenských Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Noc na Lomnickom štíte. V Rakúsku Skupina vlastní a prevádzkuje alpské stredisko na ľadovci Mölltaler Gletscher a jej sesterské stredisko Ankogel Mallnitz. V Čechách tiež nepriamo vlastní minoritný podiel v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra. V Poľsku TMR vlastní a prevádzkuje horské stredisko Szczyrk Mountain Resort a Legendiu - Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). V rámci realitných projektov sa Skupina prevažne orientuje na rozvoj, budovanie a predaj apartmánov a komerčných priestorov a prenájom hotelov v rezortoch TMR. Do konca finančného roka 2019 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 400 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.