Snowboardová špička zažiari na Štrbskom Plese

Na Štrbské Pleso sa chystajú najlepší pretekári zvučných mien: trojnásobný víťaz Snowboard Festu Nemec Alessandro Boyens, víťaz minulého ročníka Aljosa Krivec zo Slovinska, ale aj jazdci svetového pohára z Nórska, Švédska, Fínska či Švajčiarska. Organizátori sľubujú bohatý program a možnosť vidieť svetový snowboarding s rekordnou a najkvalitnejšou účasťou na Slovensku, zažiť jedinečnú warm up party, bubenícku šou a tie najlepšie skoky. „Očakávame okolo 40 pretekárov aj z ďalších krajín ako Česko, Poľsko, Rakúsko, Slovinsko a Nemecko. Boj o finálovú desiatku a víťaza bude veľmi ťažký, ani jeden rok sme nemali toľko skvelých profesionálov na Snowboard Feste, bude sa na čo pozerať. Najväčšiu šancu uspieť zo Slovenska má Matej Matys. Tento ročník je výnimočný, pretože ponúkame návštevníkom plnohodnotný dvojdňový program a zábavu na svahu Interski. Okrem svetového snowboardingu a súťaží v piatok, predstavíme prvýkrát v slovenských horách unikátny projekt Red Bull Silent Disco. Stačí si nasadiť slúchadlá, vybrať si produkciu, unášať sa v rytmoch a pritom hudbou neplašiť divú zver,“ uviedol Jozef Murín, šéf organizátorov snowboardových pretekov.

Ako ďalej Murín povedal, vďaka podpore strediska sa podarilo vysnežiť aj pri tejto zime masívnu kopu technického snehu, ktorá je nevyhnutná na stavbu obrovského skoku pre podmienky svetového pohára. Prvá časť programu začína už v piatok o 12:00 hod. a oficiálnym tréningom pretekárov od 18:00 hod. Sobotná kvalifikácia štartuje o 14:30 hod., semifinále o 16:30 hod. a finále o 18.00 hod. Snowboard Fest nie je len o špičkovom zážitku, ale aj o poriadnej nádielke sprievodných akcií a športových aktivít pre deti od 3 do 10 rokov pod názvom Snowboard Fest Young Stars. Tí najmenší si pod vedením profesionálnych inštruktorov vyskúšajú základy snowboardingu. Vstup na akciu je zdarma. Viac informácií k programu na http://www.vt.sk/aktivity/eventy/snowboard-fest-2014/.
_________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe a Horský Hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerův Mlýn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský akvapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2013 sa preinvestovalo do uvedených stredísk takmer 190 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.