So starým rokom sa v Tatrách lúčia na lyžiach a v bazénoch

Rozlúčka so starým rokom a vítanie sa s tým Novým začína na tatranských svahoch. Na Chopku je od 20-40 cm snehu a podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré, dobré,  na niektorých miestach v Nízkych Tatrách obmedzené. Tatranci veria, že komplikovanú stranu počasia, ktoré nepraje technickému zasnežovaniu sa koncom roka podarí konečne odvrátiť a do hôr sa vrátia očakávané mrazivé noci. Veľmi dobré podmienky na lyžovanie (40-50 cm snehu) sú vo Vysokých Tatrách, kde si lyžiari užívajú slnečnú lyžovačku zo Skalnatého plesa (1 751 m n.m.) do Tatranskej Lomnice, v prevádzke sú aj zjazdovky Jakubkova lúka I a II v Starom Smokovci a aj 6 zjazdoviek v kompletne otvorenom lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese. Čakanie na rok 2016 sa na Námestí MS 1970 na Štrbskom Plese začne symbolicky o 11. hodine Krstom snehovej vločky, sľubom lyžiarskych inštruktorov a zábavou s imitátorskou dvojicou. Na nezabudnuteľný príchod nového roka s bohatým gala programom a gurmánskymi špecialitami sa už teraz tešia pobytoví hostia tatranských hotelov. V grandhoteloch v Starom Smokovci a v Tatranskej Lomnici sa hviezdou večera stane nemecká speváčka Natasha Wright, slávnostný program má pripravený aj Hotel FIS na Štrbskom Plese s majstrom sveta v karate Romanom Volákom a speváčkou Mambou Dášou Šarközyovou. Nový rok privítajú v Hoteli Grand Jasná so skupinou Homosapiens a s majstrom sveta v triale – Jánom Kočišom. Bližšie k programom v TMR hoteloch TU. Na tanečný parket v hudobnom klube Happy End v Jasnej pozývajú od 21. hodiny tanečnice a dídžeji a pestrý program pripravili aj liptovské aquaparky Tatralandia a GINO Paradise Bešeňová. Poriadna silvestrovská party s ohňostrojom začína na Liptove v trópoch. V Tropical Paradise Tatralandia sú v ponuke letné 30 stupňové horúčavy, morská a termálna voda, relax na Ostrove pirátov z Karibiku, vo wellness centre, v Keltskom saunovom svete a poriadny adrenalín čaká všetkých odvážlivcov na 5 celoročných toboganoch. Na prelome rokov odštartuje v bazénoch tropická party, tanečné vystúpenia, koncert skupiny Queenie, s ktorou ožijú piesne kapely Queen v autentickom prevedení a v programe nebude chýbať aquagym v slanej morskej vode.  Úderom dvanástej hodiny štartuje v bazénoch novoročná zábava s neobvyklým LED ohňostrojom. Podrobne TU. Tento rok sa k netradičnému Silvestru v bazénoch pripojil aj susedný aquapark GINO Paradise Bešeňová s programom vo funky štýle. Predpredaj silvestrovských party v bazénoch je cez www.gopass.sk. Pre tých, ktorí si budú na Liptove užívať dovolenku aj po Novom roku, pripravilo lyžiarske stredisko v Jasnej už 2. januára 2016 zábavné majstrovstvá sveta v spúšťaní sa na igelitoch Speed Bag Race. Deti aj dospelí si na snehu užijú veselý deň v súťažiach o zaujímavé ceny. Viac informácii TU.
__________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.