Tatralandia spolu s ďalšími akvaparkami vyzvala vládu, aby začala konať

Tatralandia spolu s ďalšími slovenskými akvaparkmi a kúpaliskami vyzvala vládu, aby čo najskôr definovala pravidlá a termíny pre obnovenie prevádzky slovenských akvaparkov, kúpalísk a plavární.

„Prevádzka akvaparku nefunguje tak, že otočíme gombíkom a všetko je pripravené. Reštart prevádzky akvaparku má svoje pravidlá a postupy, ktoré musíme dodržiavať. V súčasnej situácii budeme musieť robiť aj opatrenia navyše a na tie sa chceme pripraviť. Naším hlavným cieľom je urobiť maximum pre bezpečnosť a pohodlie našich hostí. Preto je pre nás nesmierne dôležité, aby sme najneskôr 10 dní pred plánovaným otvorením prevádzky mali k dispozícii čo najpodrobnejšie informácie o tom,  kedy a za akých podmienok budeme môcť fungovať,“ vysvetlil prevádzkový riaditeľ Tatralandie Vladimír Moravčík.

V snahe byť korektným partnerom a zároveň vyjsť v ústrety odborníkom sa  zástupcovia slovenských akvaparkov rozhodli pre Ústredný krízový štáb SR vypracovať návrh pravidiel a odporúčaní pre bezpečnú prevádzku. Zároveň sa dohodli na vytvorení Slovenskej asociácie akvaparkov, kúpalísk a plavární, ktorá by sa do budúcnosti mala stať nielen platformou na výmenu názorov a skúseností, ale aj poradným orgánom pre verejnú správu.

Zástupcovia 15 najpopulárnejších slovenských akvaparkov a kúpalísk zároveň vyzvali vládu, aby tak ako venuje pozornosť cestovným kanceláriám vyvážajúcim klientov do zahraničia, nezabudla ani na domáce akvaparky a kúpaliská patriace medzi TOP atrakcie Slovenska, ktoré nielenže poskytujú oddych a relax miliónom domácich i zahraničných návštevníkov, ale sú zároveň aj dôležitými zamestnávateľmi vo svojich regiónoch.