Tatranské kopce pokoria extrémisti

TATRY (6. február 2014) – Šnúra extrémnych masových zjazdov Red Bull Homerun začína v Tatranskej Lomnici už v sobotu 8. februára 2014. Po tom ako budú o štvrtej poobede uzavreté zjazdovky, sa z Čučoriedok spustia tí najrýchlejší zjazdári na lyžiach a snowboardoch. Prvých (v kategórii ženy, muži na lyžiach a snowboardoch) v cieli čaká odmena, všetkých pretekárov free drink v Ápres-ski a najväčšia párty tejto zimy.

Registrácia a vyzdvihnutie si štartovacieho čísla na Red Bull Homerun prebieha v lyžiarskom stredisku priamo na mieste od 8:30 – 14:30 hod. Záujemcovia sa vyvezú do 16:00 hod. na štart zjazdu na červenú zjazdovku Čučoriedky. Po odštartovaní šprintujú všetci 50 metrov k svojej lyžiarskej výstroji a čo najskôr šusujú dolu kopcom. „Novinkou bude tento raz finálny zjazd 300 účastníkov po neupravenej trati. Určite nie je hanba radšej si zapluhovať ako utrpieť zranenie. Tento zjazd je viac o zábave ako o športe. Je pre nás dôležité, aby došli všetci do cieľa zdraví,“ uviedla Andrea Zererová, manažérka komunikácie Red Bull Slovensko.

Po masovom zjazde je pre divákov a účastníkov pripravená veľkolepá uvoľnená aprés-ski párty s DJ-mi o 17.00 hod. priamo na svahu v najväčšom Aprés- Ski Bare v Tatranskej Lomnici. Podrobné informácie http://www.vt.sk/aktivity/eventy/redbull-homerun/.

Red Bull Homerun pokračuje 22. februára 2014 v skiareáli Špindlerův Mlýn a  29. marca 2014 v Jasnej v Nízkych Tatrách na zjazdovke Otupné so štartom o 16. hod. Viac o Red Bull Homerun na Chopku http://www.jasna.sk/aktivity-a-eventy/eventy/red-bull-homerun/.

Red Bull Homerun je pokračovaním úspešných masových zjazdov pod názvom Red Bull Zjazd na Doraz, ktoré sa v minulých rokoch uskutočnili na Chopku a v Tatranskej Lomnici. V roku 2013 sa extrémneho zjazdu v Jasnej zúčastnili okrem lyžiarov a snowboardistov aj bikeri. Najlepší slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc si zjazd z červených zjazdoviek pod Lomnickým štítom vyskúšal už pred dvoma rokmi.
_________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe a Horský Hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerův Mlýn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský akvapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2013 sa preinvestovalo do uvedených stredísk takmer 190 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.