V Tatrách pristáli prvé MOM-y na testovanie lyžiarov!

Vysoké Tatry/Jasná - 18.12.2020 - Priamo v lyžiarskych strediskách Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso boli už v piatok inštalované mobilné kontajnery pripravovaných odberových miest. Od budúceho týždňa v nich bude spoločnosť Tatry mountain resorts zabezpečovať antigénové testovanie na COVID-19.

Od 14. decembra majú lyžiari a hostia zimných stredísk povinnosť navyše. V rámci prevencie voči šíreniu ochorenia COVID-19 sa pri nástupe do hotela alebo na lanovku musia preukázať potvrdením o negatívnom výsledku testu na uvedené  ochorenie nie starším ako 72 hodín. „Od utorka budúceho týždňa by sme chceli mať v prevádzke vlastné testovacie body v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese a aj v Jasnej. Kým v prípade Vysokých Tatier pôjdeme cestou mobilných kontajnerov, v prípade Jasnej pripravujeme odberné miesto v jednom z objektov priamo na Bielej púti. Cieľom je urobiť maximum pre bezpečnosť lyžovačky a zimných pobytov našich klientov,“ informoval Juraj Chovaňák, riaditeľ marketingu TMR.

„Zriadenie týchto testovacích bodov nebolo jednoduché. Administratíva, kontajnery, odberné tímy, testy, to všetko si vyžiadalo extrémne nasadenie síl a aj preto sme radi, že sa nám to podarilo zvládnuť v relatívne krátkom čase a už čoskoro budú môcť tieto MOM-y pomôcť s testovaním lyžiarov a návštevníkov hôr,“ doplnil Dušan Slavkovský, riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry. Presné prevádzkové časy a podrobnejšie informácie o umiestení mobilných odberových miest nájdu hostia na webových stránkach stredísk www.jasna.sk a www.vt.sk

Aj napriek zriadeniu testovacích bodov priamo v lyžiarskych strediskách ostáva naďalej v platnosti odporúčanie,  aby sa ľudia mieriaci za lyžovačkou alebo pobytmi v horách dali otestovať ešte v mieste trvalého bydliska. „Má to niekoľko výhod – dostanú sa bez zdržiavania na svah alebo na ubytovanie, vyhnú sa možným čakacím dobám, v prípade pozitívneho testu môžu situáciu riešiť ihneď a doma bez komplikácií s cestovaním,“ vysvetľuje Igor Mráz, riaditeľ stredísk TMR na Liptove.  Hostia a lyžiari môžu využiť aktuálne 6 testovacích miest v podhorí Vysokých Tatier a 11 na príchode do Jasnej z Liptova alebo Horehronia. Oblastné organizácie cestovného ruchu koordinujú i vznik ďalších odberných miest v turistických lokalitách tak, aby boli pripravené už pred sviatkami.

Okrem povinnosti preukázať sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín ostávajú v platnosti aj ďalšie preventívne opatrenia - povinnosť dodržiavať rozostupy, preprava lanovkami len s prekrytím dýchacích ciest, v kabínkovej lanovke môže cestovať len 1 osoba alebo osoby žijúce v jednej domácnosti, opakovaná zvýšená dezinfekcia objektov a zariadení, stravovanie v hoteloch je možné len formou donášky na izbu alebo take away. V súčasnosti sú v prevádzke lyžiarske strediská: Jasná (11 zjazdoviek), Štrbské Pleso (3 zjazdovky) , Tatranská Lomnica ( 5 zjazdoviek), v prevádzke je aj pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok a visutá lanovka na Lomnický štít. Otvorené sú všetky hotely siete TMR hotels v Jasnej a vo Vysokých Tatrách.

_________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní alebo si prenajíma a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách na Slovensku TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. V slovenských Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Noc na Lomnickom štíte. V Rakúsku Skupina vlastní a prevádzkuje alpské stredisko na ľadovci Mölltaler Gletscher a jej sesterské stredisko Ankogel Mallnitz. V Čechách tiež nepriamo vlastní minoritný podiel v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra. V Poľsku TMR vlastní a prevádzkuje horské stredisko Szczyrk Mountain Resort a Legendiu - Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). V rámci realitných projektov sa Skupina prevažne orientuje na rozvoj, budovanie a predaj apartmánov a komerčných priestorov a prenájom hotelov v rezortoch TMR. Do konca finančného roka 2019 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 400 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.