Všetko dôležité, čo potrebuješ vedieť o lyžovačke na Slovensku alebo 7 rád na bezpečnú lyžovačku v Jasnej a vo Vysokých Tatrách

Jasná/Vysoké Tatry – 23.12.2020 – Slovensko je jednou z mála stredoeurópskych krajín, v ktorých je počas sviatočných dní možné užiť si lyžovačku vrátane ubytovania v horských hoteloch. V Jasnej a vo Vysokých Tatrách je na svahoch od 30 do 80 cm snehu a k dispozícii je zatiaľ spolu 24 km zjazdoviek. Čo je potrebné vedieť, ak sa rozhodnete tam vyraziť? To najdôležitejšie sme pre vás zosumarizovali do týchto siedmich rád.

1. Absolvujte test v mieste trvalého bydliska – odporúčame nechať sa otestovať ešte pred príchodom do strediska, predídete tým zbytočným komplikáciám a bez zdržania sa budete môcť rovno ubytovať alebo venovať lyžovačke. V prípade pozitívneho testu môžete situáciu riešiť okamžite ešte v domácom prostredí.

2. Ubytovanie v horských hoteloch – už pri nástupe na recepciu sa na základe rozhodnutia slovenských orgánov musíte preukázať negatívnym testom na COVID-19 nie starším ako 72 hodín. Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do 10 rokov. V prípade, že sa ubytujete v hotelovej sieti TMR hotels v Jasnej alebo vo Vysokých Tatrách, pri dlhšom pobyte máte ďalšie antigénové otestovanie v odbernom mieste TMR prednostne a grátis. Horské hotely ponúkajú v súčasnosti stravovanie formou room service alebo take away priamo na izbu, hotelové wellness nie je k dispozícii.

3. Lyžovačka – v lyžiarskych strediskách je zavedených viacero preventívnych opatrení. Pri nákupe skipasov priamo v stredisku sa preveruje negatívny test na COVID-19 (nevzťahuje sa na deti do 10 rokov), pri nástupe na lanovky sa vykonáva námatková kontrola testov. Z dôvodu zabezpečenia rozostupov sú pri nástupoch na lanovky vytvorené špeciálne nástupné koridory, pri preprave na lanovkách je požadované prekrytie dýchacích ciest, v kabínkovej lanovke môže cestovať len 1 osoba alebo členovia jednej domácnosti.

4. Aprés-ski – diskotéky, večerné kluby a bary sú počas aktuálnej situácie mimo prevádzky.

5. Služby v lyžiarskych strediskách – v lyžiarskych strediskách sú v prevádzke klientske centrá, požičovne lyží; výuka v lyžiarskych školách je možná len individuálne. Občerstvenie na svahoch je možné iba formou okienkového predaja.

6.Skibusy – počas prepravy skibusmi noste rúška/prekrytia úst a nosa, rešpektujte vyznačené obmedzenia na zabezpečenie odstupu počas čakania i prepravy.

7.Bezpečné zimné zážitky – prichádzajte na svah s už zakúpeným skipasom (využite online predpredaj na gopass.travel), nezabudnite na doklad o negatívnom teste na COVID-19, používajte rúška/prekrytie dýchacích ciest, dodržiavajte odstupy pri nastupovaní na lanovky, využívajte dostupnú dezinfekciu.

TIP AKO NA TO:

Ako si teda za súčasnej situácie užiť lyžovačku v Jasnej alebo vo Vysokých Tatrách?

1.Rezervujte si najvýhodnejší pobyt v sieti TMR hotels cez gopass.travel – vybrať si môžete najvýhodnejšie balíky so skipasmi v cene alebo zakúpiť si samostatne ubytovanie a v predpredaji aj skipasy za najvýhodnejšie ceny.

2. Ešte pred vycestovaním sa nechajte otestovať v mieste trvalého pobytu.

3.Po príchode do lyžiarskeho strediska sa rovno ubytujete a užívate si lyžovačku na svahu – počas lyžovačky je dôležité mať platný doklad o negatívnom teste po celý čas pri sebe.

4.V posledný deň platnosti vášho RT-PCR alebo antigénového testu vám recepcia hotela naplánuje prednostný a bezplatný antigénový test v odbernom zariadení TMR priamo v stredisku. V prípade dlhšieho pobytu aj test po ďalších troch dňoch.

5. Antigénové testovanie na odberových miestach TMR v Jasnej a vo Vysokých Tatrách bude k dispozícii aj pre návštevníkov ubytovaných mimo siete TMR hotels – v takom prípade bude testovanie spoplatnené sumou 10.-eur/osoba. Testovanie bude možné každý deň okrem 24.decembra.

_________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní alebo si prenajíma a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách na Slovensku TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. V slovenských Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Noc na Lomnickom štíte. V Rakúsku Skupina vlastní a prevádzkuje alpské stredisko na ľadovci Mölltaler Gletscher a jej sesterské stredisko Ankogel Mallnitz. V Čechách tiež nepriamo vlastní minoritný podiel v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra. V Poľsku TMR vlastní a prevádzkuje horské stredisko Szczyrk Mountain Resort a Legendiu - Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). V rámci realitných projektov sa Skupina prevažne orientuje na rozvoj, budovanie a predaj apartmánov a komerčných priestorov a prenájom hotelov v rezortoch TMR. Do konca finančného roka 2019 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 400 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.