ZELENÝ CHOPOK - Z LÁSKY K HORÁM MYSLÍM NA BUDÚCNOSŤ

Liptovský Mikuláš, 22.septembra 2020 - Lyžiarske stredisko Jasná pripravilo na piatok v poradí už 8.ročník obľúbeného podujatia Zelený Chopok. Čistenie zjazdoviek od odpadkov a skál spojené so zveľaďovaním okolitého prostredia sa uskutoční v piatok 25.septembra v spolupráci s OOCR Liptov  a OOCR Horehronie.

Milovníci hôr sa môžu tešiť už na ôsme pokračovanie populárneho podujatia, tentoraz v jeho jesennej podobe. Do veľkého jesenného upratovania počas akcie Zelený Chopok sa na svahoch v Jasnej budú môcť v piatok 25.septembra už tradične zapojiť dobrovoľníci zo severnej aj južnej strany Chopku. Prihlasovací formulár je k dispozícii online na stránke www.jasna.sk.

Okrem dobrého pocitu z odvedenej práce sa účastníci akcie Zelený Chopok môžu tešiť aj na niekoľko darčekov. „Pre každého z dobrovoľníkov máme pripravené rúško Zelený Chopok, obed, a rovnako aj 1-dňový skipas na jarnú lyžovačku,“ vysvetlila manažérka stredísk TMR na Liptove Jana Kňavová.

Na severnej strane sa  registrácia uskutoční  na Bielej Púti pri reštaurácii Happy End. „Následne  budú dobrovoľníci rozdelení do menších skupiniek, ktoré sa pustia do upratovania na Bielej Púti a Otupnom, ďalší sa budú venovať terénnym úpravám v okolí zasnežovacích jazierok. Deň zavŕšia účastníci akcie obedom v Happy Ende. Na južnej strane bude  ranná registrácia  v lokalite Krupová, odkiaľ budú dobrovoľníci postupovať smerom na Kosodrevinu, kde ich po ukončení upratovania čaká obed,“ doplnila Kňavová.

Horské stredisko Jasná organizuje celé podujatie v spolupráci s dobrovoľníkmi a organizáciami cestovného ruchu – OOCR Liptov  a OOCR Horehronie. Všetky aktivity počas podujatia Zelený Chopok sa budú konať za dodržiavania všetkých nevyhnutných preventívnych COVID opatrení.

Počas doterajších ročníkov akcie Zelený Chopok sa s pomocou dobrovoľníkov podarilo vyzbierať tony odpadkov a v súčinnosti s urbármi vysadiť v jednotlivých lokalitách aj desaťtisíce stromčekov.

___________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní alebo si prenajíma a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách na Slovensku TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso. V slovenských Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Noc na Lomnickom štíte. V Rakúsku Skupina vlastní a prevádzkuje alpské stredisko na ľadovci Mölltaler Gletscher a jej sesterské stredisko Ankogel Mallnitz. V Čechách tiež nepriamo vlastní minoritný podiel v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra. V Poľsku TMR vlastní a prevádzkuje horské stredisko Szczyrk Mountain Resort a  Legendiu - Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). V rámci realitných projektov sa Skupina prevažne orientuje na rozvoj, budovanie a predaj apartmánov a komerčných priestorov a prenájom hotelov v rezortoch TMR. Do konca finančného roka 2019 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 400 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.