Nový impulz pre TMR – valné zhromaždenie odsúhlasilo predaj nových akcií za 120 miliónov eur

Nový impulz pre TMR - valné zhromaždenie odsúhlasilo predaj nových akcií za 120 miliónov eur
Nový impulz pre TMR – valné zhromaždenie odsúhlasilo predaj nových akcií za 120 miliónov eur

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (17. 5. 2024) Valné zhromaždenie spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) odsúhlasilo emitovanie približne 6,3 mil. nových akcií. Turistický gigant môže vďaka nim získať až 120 mil. eur nového kapitálu, ktoré chce použiť na stabilizáciu a ďalší rozvoj firmy.   

Valné zhromaždenie spoločnosti TMR sa uskutočnilo dňa 17. mája 2024 v liptovskom vodnom parku Tatralandia. Prítomní akcionári odsúhlasili návrh na zvýšenie základného imania spoločnosti v aktuálnej výške 46 950 386,- EUR o sumu v maximálnej výške 44 210 530,- EUR vydaním a upísaním najviac 6 315 790 kusov nových akcií s emisným kurzom 19 eur za jednu akciu pre svojich jestvujúcich ako aj potenciálnych nových investorov.  

Schválený úpis by mal byť impulzom pre celú spoločnosť. Zdvojnásobením vlastného kapitálu by sme chceli vyplatiť dlhy, ktoré nám narástli po pandémii Covidu a do ktorých ide v súčasnosti veľká časť zisku, ktorý dosahujeme. Je to zároveň cesta, ktorá prináša zdroje na jej ďalší rozvoj a zvyšovanie hodnoty spoločnosti pre akcionárov. Zároveň by to znamenalo aj to, že firma by mohla opäť vyplácať dividendy a stať sa ešte atraktívnejšou aj na burze,“ informoval Igor Rattaj, predseda predstavenstva TMR.

TMR je lídrom v prevádzkovaní horských stredísk, zábavných parkov a poskytovaní turistických služieb v strednej a východnej Európe. Jej portfólio obsahuje významné horské strediská, zábavné parky, golfové ihriská a hotely na Slovensku, v Česku, Rakúsku a Poľsku. Jej akcie sú obchodované na burzách v Prahe, Bratislave a Varšave.