Tropický raj na Liptove pripravuje novinky

Jedinečná krytá hala Tropical Paradise Tatralandia so svojou karibskou klímou, slanými morskými bazénmi a úchvatnou atmosférou zaujme každého, kto prekročí jej brány. Obrovská pirátska loď je vernou kópiou španielskej galeony zo 17. storočia, vyrobená presne podľa dobových dokumentov. Loď, ktorá kedysi slúžila na pirátstvo a prepravu otrokov, uviazla na skalnom útese pri šnorchlovacom bazéne. Jej dĺžka je 29 m, výška 12 m a šírka 6,5 metra. Návštevník, ktorý na ňu vstúpi sa prenesie o niekoľko storočí späť, keďže loď v sebe ukrýva okrem pokladu aj historické symboly pirátov, lodný denník, presnú trasu plavby s odkazom vo fľaši, autentické vlajky, plne funkčné sťažne a predĺženú zadnú kajutu.

Miestom, kde sa stretáva svet kolonizátorov, tropickej džungle a domorodcov bude už toto leto rotunda – typické obydlie tropických lovcov. Tropický svet v rotunde dotvoria artefakty ako sú domorodé štíty, sošky, bojové zbrane, či zebria koža. V strede Sály lovcov „vyrastie“ 7 metrový strom – symbol rodiny a symbol plodnosti. Dominantným prvkom tropickej džungle je tiger v nadživotnej veľkosti ležiaci na drevenom podnose pod stromom.

K výstavným kusom v Sále lovcov pribudne aj 3 metrový žralok zavesený dolu hlavou v celkovej výške 4,5 metra nad zemou.

Medzi atrakcie, na ktoré sa môžu tešiť najmenší, patrí skok do vody – Gold Splash, ktorý vyplní priestor vo FUN PARKU. Súčasťou Gold Splash bude aj koncept zlatej bane – drevenej priehradovej konštrukcie, pripomínajúcej banskú ťažobnú vežu. Druhú časť spomínanej atrakcie bude tvoriť jazierko pre lagúnu s lodičkami.

Netypicky riešenou stavbou, ktorá doplní areál a nadviaže na keltský svet je nový rozšírený amfiteáter, ktorý bude prestrešený a zvýši tak komfort užívania počas daždivých dní a zamedzí oslneniu divákov a účinkujúcich. Počet miest na sedenie sa zvýši na 200.

Vonkajšia bočná časť Tropical Paradise dostane v lete nový vzhľad. Areál budú zdobiť okrasné dreviny, tráva, rastliny a mini doplnky. Pridružením záhrady dôjde k rozšíreniu ležadlovej kapacity do exteriéru a zároveň sa vylepší aj celkový vzhľad okolia akvaparku.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Tri studničky, Chalets Záhradky De Luxe a hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel Slovakia a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerov Mlyn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2012 sa preinvestovalo do uvedených stredísk vyše 144 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.