Akčné leto na Liptove otvorí Water Fit Battle

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (9. jún 2015) – Dva najväčšie liptovské aquaparky Tatralandia a Gino Paradise Bešeňová spolu s horským strediskom Jasná Nízke Tatry štartujú 13. júna 2015 akčné leto a otvárajú novú letnú sezónu. 4. ročník súboja národov v netradičných športových disciplínach pod názvom Water Battle bude mať tento rok podtext FIT. V zmysle zdravého životného štýlu si návštevníci oboch aquaparkov hromadne zacvičia v bazénoch a vylepšia si tak krivky do plaviek a nielen to. Na Chopku sa v sobotu šliape do pedálov v najkrajšom outdoorovom fitku, kde sa všetci turisti, výletníci ale aj príležitostní cyklisti môžu zapojiť do pokusu o slovenský rekord v odjazdených kilometroch na cyklotrenažéroch.

Na Liptove sa rozprúdi boj medzi národmi, v auquaparkoch aj na Chopku sa budú snažiť o čo najvyšší počet cvičiacich Slovákov, Čechov a Poliakov. V Tatralandii sa predstaví úspešná športovkyňa Nikola Weiterová, majsterka Slovenska, Európy a sveta v kategórii Bikiny fitness nad 163 cm, ďalej poľská modelka Ola Ciupa, víťaz poľskej reality šou Adam Kraśko, modelka Paula Tumala a poľská Majsterka sveta v bodyfiness Natália Gacka. Z českých celebrít zavítajú do vodného raja Gino Paradise Bešeňová moderátorka Gábina Partyšová, Miss World 2013 Lucie Kovandová, speváčka Martina Pártlová a fitness tréner a účastník reality šou Karel Frýd. Svoje zručnosti z trialu predstaví na Chopku Ján Kočiš, ktorý je aktuálne najlepším trialovým jazdcom na Slovensku a majstrom sveta z roku 2011. Lyže a snowboard vymenia za bicykel úspešné slovenské športovkyne, freestyle lyžiarka Natália Šlepecká a víťazka ankety „Lyžiar roka“  Klaudia Medlová. Na pravé poludnie sadnú na bicykle, aby prispeli do spoločných kilometrov a pokúsili sa o mimoriadny výkon. Záštitu nad rekordom v najviac odjazdených kilometroch na Chopku prevezme najrýchlejší muž sveta medzi veteránmi Vladimír Výbošťok. Hromadný Water Fit Battle, pri ktorom si všetci spolu zacvičia vo vode začína v aquaparkoch od 13. hodiny zahrievacou rozcvičkou. Na horách sa o rekord pokúsia v čase od 10. do 14. hodiny. Podrobné informácie  na www.tatralandia.sk, www.jasna.sk a www.ginoparadise.sk.

Návštevníkov Aquaparku Tatralandia čakajú v lete viaceré novinky. Od 15. júla pribudne v areáli nová umelá surfovacia vlna, s ktorou si pocit slobody na „doske“ vyskúšajú aj úplní začiatočníci. Vo Funparku zas poteší všetky vekové kategórie autodróm a detský vláčik. S celosezónnym Aquapassom sú dvere do nekončiacej vodnej zábavy a relaxu dvoch aquaparkov Tatralandie a Gino Paradise Bešeňová otvorené až 106 dní. Novinkou leta pod Chopkom je detská bike zóna v lokalite Záhradky, v ktorej si na svoje prídu najmenšie deti. Pre pokročilých cyklistov je pripravený Pumptrack. Tých, ktorí radi vymenia tropické teploty za prívetivý horský chládok a prechádzku po hrebeňoch Tatier, zaujmú kombinované balíčky Multiticket Fun Tatry a Multiticket Trip Tatry. Viac aj na www.gopass.sk
________________________________________________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.