Demiánov poklad ide na dračku

DEMÄNOVSKÁ DOLINA (12. august 2013) – Viac ako 300 majiteľov odznakov už odhalilo poklad draka Demiána v Jasnej. Každý, kto chce nájsť poklad s tajomnou minulosťou musí putovať po Demiánových stopách zábavno-náučným chodníkom. Iba potom ho legendárny drak Demián odmení a odkryje mu tajomstvá horskej prírody v Nízkych Tatrách.

Povesť o Demänovskej Doline hovorí, že tu kedysi dávno žil drak, ktorý strážil veľké bohatstvo. Tento poklad môžu odhaliť všetci návštevníci Jasnej, ktorí majú pátračského ducha. Kamarátsky drak Demián je lesným strážcom pokladu a rád sa oň s rodičmi a deťmi podelí. Stačí, ak budú postupovať podľa mapky pokladu, ktorú si vyzdvihnú pri pokladni na Záhradkách, v infocentre na Bielej Púti a v pokladni lanovky Chopok Juh. V mapke sú indície, kde je umiestnená každá z ôsmych úloh. Pri putovaní tak pomôžu otvoriť drakovi správne dvere, spočítať zvieracích kamarátov, spoznať dračie stopy, zoznámiť sa s herbárom, uhádnuť slovo na konci básne, zakresliť šport do mapy, či nájsť dračie vajce. Deti tak za pomoc drakovi odhalia poklad a získajú odmenu – dračí odznak.

„Teší nás, že z Jasnej sa stáva celoročné stredisko, ktoré tentoraz pripravilo atraktívny program, ktorý si obľúbia najmä deti. Putovanie po stopách dráčika Demiána je milým projektom, ktorý hravou, náučnou a nevtieravou formou spríjemní dovolenku na Liptove a odhalí najkrajšie miesta v Nízkych Tatrách. Najmenších pozývame v auguste na prechádzku s Demiánom, tých starších môže ešte stále osloviť časová kapsula na vrchole Chopku, kde svoj odkaz do budúcnosti nechalo už viac ako 1 400 ľudí,“ uviedla brand manažérka strediska Sylvia Artzová.

29. augusta 2013 bude pod Chopkom Dračí deň s množstvom súťaží, púšťaním šarkanov, hrami a animačným programom. Viac na http://www.jasna.sk/aktivity-a-eventy/eventy/.

Okrem turistickej prechádzky po Jasnej a lúštenia záhad čakajú najmenších bádateľov aj detské atrakcie: nafukovací hrad, trampolína, sochy zvieratiek z Nízkych Tatier, historické lanovky, tobogany, pieskovisko, hojdačky a detská knižnica. V prevádzke sú denne moderné lanovky, ktoré vyvezú dovolenkárov k najkrajším výhľadom, Giant Bike Park pre profesionálnych i rekreačných cyklistov, člnkovanie na jazierku Biela Púť, posedenie v aprés baroch a reštauráciách.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Tri studničky, Chalets Záhradky De Luxe a hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerov Mlyn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2012 sa preinvestovalo do uvedených stredísk vyše 144 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.