Rekordná Veľkonočná nedeľa v Tatralandii

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (2. apríl 2013) – Veľkonočná nedeľa v liptovskej Tatralandii sa zapísala rekordnými číslami do histórie najväčšieho celoročného akvaparku na Slovensku. 3 331 návštevníkov si užívalo okrem stáleho tropického počasia v Tropical Paradise, či relaxu v saunovom svete, termálnych bazénoch, aj prvú jazdu na letných toboganoch. Napriek upršanému sviatku, ktorý sa na ten jarný rozhodne nepodobal, si návštevníci vychutnali jedinečné podujatie s názvom Oberačka banánov pod Chopkom.

Z originálneho banánobrania sa tešili najmä tí najmenší, ktorí s veľkým nadšením hľadali a lovili banány v šnorchlovacom bazéne, či súťažili v behu s veľkonočnými vajíčkami, tancovali v štýle latino alebo zažili netradičnú oblievačka v morskej vode. Počas veľkonočného banánovania sa zjedlo 100 kusov dozretých a 500 kusov čokoládových banánov. Pre tých, ktorí prišli na Liptov za oddychom a zostali verní tradíciám, pripravil akvapark v priestoroch rezortu Holiday Village Tatralandia ukážky pletenia košíkov a korbáčov. Veľkonočné zvyky zavŕšilo aj zdobenie 1 000 kusov veľkonočných kraslíc.

Cestovať za tropickou klímou už netreba ďaleko. V Tropical Paradise v Tatralandii si návštevníci užívajú plusových 30 stupňov za každého počasia. 4 moderné bazény, zábavná loď, relaxačné zóny a množstvo atrakcií ponúka alternatívu najlepšej karibskej dovolenky na Liptove. 9 bazénov s morskou, čírou alebo termálnou vodou, atraktívny šnorchlovací bazén, 7 celoročných toboganov, 17 parných, vodných a masážnych kúpeľov a procedúr je iba 15 minút od najväčšieho lyžiarskeho strediska Jasná.

Hoci sa zima stále nechce rozlúčiť, na lyžiarskych svahoch v Nízkych Tatrách sú veľmi dobré podmienky na lyžovanie a jarná lyžovačka je v Jasnej pre vášnivých lyžiarov až do začiatku mája.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Tri studničky, Chalets Záhradky De Luxe a hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel Slovakia a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerov Mlyn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2012 sa preinvestovalo do uvedených stredísk vyše 144 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.