Tatranský detox alebo jarná tatranská výzva

DEMÄNOVSKÁ DOLINA (8. apríl 2015) – Po sviatkoch sa aj tatranské hotely pripravili na očistu a vyzývajú na jarnú detoxikáciu. Práve vo výnimočnom horskom prostredí je organizmu dopriaty intenzívny oddych a regenerácia. Posilniť telo môžu všetci nadšenci lyžovania ešte stále na zjazdovkách, kde sú výborné podmienky na lyžovanie. Unavenú myseľ vzpruží a nabudí tatranské wellness a jazyk potešia svieže a ľahké chute na tanieri. Štyria šéfkuchári spojili svoje kuchárske umenie do šťavnatého jarného menu, ktoré po zime naštartuje metabolizmus. A nielen to. Detox má počas jari obrazne povedané aj peňaženka. Ceny pobytov sú totiž s 1 nocou zdarma.

„To najlepšie od Petra Pikovského z Grandhotela Starý Smokovec, Jána Staroňa z Hotela Grand Jasná, Petra Baboľa z Grandhotela Praha a Jána Adámika z Hotela Tri Studničky spája jedno a to je obrovská vášeň ku kulinárskemu umeniu. Nové jarné menu vo všetkých hoteloch Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) predstavuje to najlepšie z najlepšieho. Jedlá sú starostlivo pripravované z regionálnych surovín a domácich chovov. Na tanieri sa vystriedajú chute pstruhov, prepeličej pralinky na medveďom cesnaku, jarného šalátu s rebarborovo-jahodovým želé, brokolicovo-šalotkového krému, teľacej rolky, chrbtu z králika, syra manchego, či šťavnatého dezertu z mascarpone. Šéfkuchári z našich hotelov a reštaurácií pripravovali svoje jarné inšpirácie vo všetkých chodoch. Tieto kulinárske nápady na tanieri odprezentovali po vizuálnej a chuťovej stránke a ochutnávka určila víťazov, ktorí sa dostali do unikátneho spoločného menu. Jarné menu tak ponúka kombináciu tých najlepších a najchutnejších jedál v jarnej téme,“ uviedla Alena Spišiaková, vedúca marketingu hotelov, reštaurácií a barov TMR.
S predĺženými dňami sa predĺžili aj relaxačné pobyty za výhodné ceny, pri ktorých neutrpí  ani peňaženka. Tatranci odporúčajú 6 detox tipov ako si spríjemniť svoj pobyt na horách: Sun detox (nabiť sa na horách slnečnou energiou), Spirit detox (prečistiť si hlavu a ponoriť sa do ticha tatranskej prírody), Air detox (čerstvý vzduch v spojení s liečivými účinkami tatranského kúpeľníctva), Fit detox (zacvičiť si v nadmorskej výške prospieva tvorbe červených krviniek a panoráma prekrásnej scenérie Tatier prekvapí telo endorfínmi), Spa detox (špeciálne detoxikačné medové masáže, pílingy a zábaly a vlastná tatranská prírodná kozmetika v TMR hoteloch) a Health detox (dúšok vody s jedinečnými kryštálmi pre osvieženie a gurmánske jarné menu). Jarný detox ponúka okrem 20% zľavy pri skorej rezervácii aj možnosť využiť silu tatranskej prírody - „dobiť si baterky“ a zaplatiť 4 noci za cenu 3 nocí. Viac informácii na www.tmrhotels.com
_______________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní stredisko Szczyrk. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.