Drakopark na Chopku stráži trojmetrový drak

„Prvému ročníku tajomnej Dračej noci, v ktorej si žezlo podávali strašidlá, kúzelníci, čarodejnice a rozprávkové bytosti, prialo už od skorého rána počasie. Na Chopku to žilo. Prekrásne panoramatické výhľady z výšky 2 004 m.n.m a romantický západ slnka si na vrchole Chopku užívalo cez 1 200 návštevníkov, najmä rodín s deťmi. Úprimne nás teší, že symbol Demänovskej doliny ožil a náš Demián má u detí obrovský úspech. Ich nadšené a rozžiarené tváre hovorili za všetko,“ zhodnotila Sylvia Artzová, marketingová riaditeľka pre kampane a Nízke Tatry.

Drak Demián si urobil prestávku pokiaľ sa dostatočne nepripraví na svoj prelet na Chopok, a tak sa teraz zamestnáva vlastným teritóriom – dračím parkom. V Drakoparku sa môžu malí bádatelia vybrať po jeho stopách a tí najlepší získajú indíciu k odhaleniu dračieho pokladu. „Drakopark je rodinná hra v prírode po náučnom chodníku, na ktorom deti spoznávajú ochrancu a strážcu doliny. V infocentrách a na pokladniach na oboch stranách Chopku si vyzdvihnú brožúrku Drakoparku a  okrem lúštenia záhad im pobyt v prírode spestria aj detské atrakcie. Čaká na nich drevená prekážková dráha, dražia veža, drakolez, veselé písmenká, horolezecká stena, bunjee trampolína, nafukovací hrad, dračie vajíčko, originálne drevené hojdačky, tobogany, detská knižnica a tatranské sochy zvieratiek. Deti sa zoznámia nielen s tatranským drakom, ale zároveň s prírodnými pokladmi Demänovskej doliny. Práve touto hravou formou ich motivujeme k turistike a láske k horám,“ doplnila Artzová.

Mapa Drakoparku obsahuje podrobnú cestu, ktorá privedie malých pátračov k desiatim zaujímavým stanovištiam. Po každej vyriešenej úlohe získavajú indíciu k odhaleniu pokladu Drakoparku. Tých najšikovnejších, ktorí sa popasujú aspoň s tromi úlohami, odmena neminie. 30. augusta, keď vyvrcholí leto a školáci si pomaly zbalia školské tašky, odštartuje v Nízkych Tatrách druhý ročník Drakiády. Nebo nad Chopkom sa zaplaví šarkanmi a tí sa vydajú na svoj dlhý dračí let.
____________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Horský Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní stredisko Szczyrk. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2013 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 190 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.