Perinbabe pomáhajú aj snežné delá

Strediská sa budú snažiť vysnežiť úseky zjazdoviek tak, že ak sa rapídne neoteplí, Tatranci by mohli privítať sezónu na lyžiach na niektorých svahoch už počas víkendu. Všetko však bude závisieť od počasia, potrebných teplôt, vlhkosti vzduchu, od mrazu, smeru a od sily vetra. V Jasnej v Nízkych Tatrách sa spustilo technické zasnežovanie na trase Biela Púť, Koliesko, Priehyba, Luková – Chopok a trasa Priehyba – Záhradky. Perinbabe pomáha do 100 snežných diel. Na Štrbskom Plese sa zasnežuje so 16 snežnými delami svah Interski a Esíčko. Ak teploty klesnú aspoň na -3 až -4˚C, v Tatranskej Lomnici by sa v najbližších hodinách mohlo spustiť technické zasnežovanie na svahoch Bukova hora I., Bukova hora západ a na zjazdovke Štart západ.

Winter Music Opening v Jasnej 30. novembra otvorí už tradične lyžiarsku sezónu so zaujímavými hudobnými hosťami. Nebude chýbať Tina, Majk Spirit, či Celeste Buckingham a iní. Viac na http://www.jasna.sk/aktivity-a-eventy/eventy/winter-music-opening-30112013/. Lyžiarov v polovici decembra privíta v Tatranskej Lomnici nová 15-miestna lanovka v úseku Štart – Skalnaté pleso, ale ešte predtým ju čakajú záťažové skúšky a kolaudácia. V Jasnej prebiehajú záťažové skúšky na 6-miestnu lanovku s modrými krytmi v lokalite Lúčky a dokončenie vyhliadkovej reštaurácie Rotunda na vrchole Chopku. Tatranci veria, že tohtoročná lyžiarska sezóna bude úspešná aj vďaka investíciám a podujatiam ako sú Tatranské Vianoce, Majstrovstvá sveta juniorov v alpských disciplínach v Jasnej, či obľúbenému festivalu ľadových sôch Tatry Ice Master na Hrebienku.

S výhodným nákupom skipasov cez www.gopass.sk si lyžiari užijú lyžovačku v Tatrách v troch špičkových moderných strediskách spolu na 70 km denne upravovaných zjazdovkách a na 80 km bežeckých tratí. K dispozícií je 50 lanoviek a vlekov z toho najmodernejšie Funitel, Twinliner a 15-miestna gondola, 69 zjazdoviek a traverzov, 42 reštauračných zariadení a viac ako 2 000 lôžok v 12 hoteloch Spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s., 18 športových obchodov značky Tatry Motion, 12 požičovní lyží s lyžiarskou školou a servisom, oddych po lyžovačke v tropickom svete akvaparku Tatralandia, či 16 aprés-ski barov.
__________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier.
Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Tri studničky, Chalets Záhradky De Luxe a hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerov Mlýn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský akvapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2013 sa preinvestuje do uvedených stredísk takmer 190 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.