Snežné psy v Tatranskej Lomnici v tomto roku aj s polárnikom Amundsenom

Zasnežená hory a desiatky psíkov vytvoria pri medzistanici Štart na svahu Čučoriedky západ v stredisku Tatranská Lomnica jedinečnú atmosféru polárnych expedícií. Skutočné dobrodružstvo zažijú deti počas oboch dní v expedičnej hre „Od pólu k pólu“, ktorá bude prebiehať na 12 stanovištiach. Zážitky detí v špeciálnej hre založenej na dobrodružstve objavovania ešte viac umocní živá socha svetoznámeho polárnika Amundsena. „Deti budú plniť rôzne úlohy, budú si môcť vyskúšať jazdu na ozajstnom psom záprahu, uvidia v akcii lavínové psíky záchranárov Horskej záchrannej služby, ktoré predvedú, ako dokážu zachraňovať ľudí spod lavíny. Pripravený je aj bohatý sprievodný kultúrny program tak, aby každý, kto nás navštívi, odchádzal s jedinečnými zážitkami,“ uviedol manažér obchodu a marketingu strediska Vysoké Tatry Lukáš Brodanský. O skvelú atmosféru na pódiu sa postará hudobná skupina Hevi Dubi Komiks Band, ktorá spieva texty známeho slovenského básnika, prozaika, a autora literatúry pre deti – Daniela Heviera. Nebude chýbať vystúpenie tanečnej skupiny Art Dance, Dog Dancing, učebné metódy a postupy pre základnú výchovu psíkov, či rôzne hry a súťaže o skvelé ceny s moderátorom podujatia – Lacom Cmorejom.

Špeciálnym bonusom pre všetky deti, ktoré si so sebou do Tatier prinesú svojho plyšového psíka, bude pekný darček. Počas podujatia je pre peších turistov pripravená aj špeciálna cena lístkov na lanovku z Tatranskej Lomnice na stanicu Štart, ktoré je možné zakúpiť si aj online na gopass.sk. Pestrý a zábavný víkendový program pre celú rodinu – podujatie SNEŽNÉ PSY v Tatranskej Lomnici – začína po oba dni vždy o 10:00 hod. Ďalšie podrobnosti o podujatí ako aj o možnostiach skvelej lyžovačky vo Vysokých Tatrách nájdete na webovej stránke strediska www.vt.sk.

___________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkyc h Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horskú ubytovňu Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2017 sa preinvestovalo do ro zvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 300 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.