Jasná a Skiareál Špindlerův Mlýn – podľa World Ski Awards opäť najlepšie lyžiarske strediská na Slovensku a v Českej republike

Jasná a Skiareál Špindlerův Mlýn - podľa World Ski Awards opäť najlepšie lyžiarske strediská na Slovensku a v Českej republike

Jasná/Špindlerův Mlýn  – 24. 11. 2022  Jubilejný desiaty ročník najprestížnejšieho ocenenia v lyžiarskom biznise – World Ski Awards pozná svojich víťazov. Medzi najlepšími v jednotlivých krajinách opäť nechýbali strediská prevádzkované spoločnosťou Tatry mountain resorts.

Získať ocenenie World Ski Awards znamená pre prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk to isté, čo pre filmárov legendárny Oscar. Prestíž a záväzok v jednom. Najlepšie strediská na Slovensku a v Českej republike obhájili svoje prvenstvo po 8-krát v rade.

Titul „Slovakia´s Best Ski Resort 2022“ získala spomedzi 9 nominovaných stredísk Jasná. Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku oslávilo dobrú správu z Kitzbühelu prípravou na štart novej sezóny. „Z ocenenia sa veľmi tešíme, oslávime ho spolu s otvorením sezóny a našimi návštevníkmii na veľkolepom Winter Jasná Openingu. Urobíme všetko preto, aby nielen štart do sezóny ale aj celá zima dopadli čo najlepšie – pribudne nám nová lanovka, nová zasnežovaná zjazdovka, vraciame do hry legendárny vlek na južnej strane Chopku. Je toho viac ako dosť a veríme, že všetky tieto novinky ocenia aj naši hostia. Ich spokojnosť rovnako ako získané ocenenie sú pre nás tým najväčším záväzkom naďalej sa zlepšovať,“ informoval riaditeľ najväčšieho lyžiarskeho strediska na Slovensku Jiří Trumpeš.

Titul „Best Czech Skiresort 2022“ patrí populárnemu Skiareálu Špindlerův Mlýn.

„Dobrú správu sme prijali s rešpektom a v plnom nasadení, pretože top udalosťou najbližšej zimy pre nás bude určite Svetový pohár, ktorý sa k nám vracia po štyroch rokoch a na príprave ktorého intenzívne pracujeme. Možnosť organizovať najprestížnejšie lyžiarske podujatie rovnako ako titul Best Czech Skiresort sú pre nás dôležitou spätnou väzbou a ocenením našej doterajšej práce. Nezabúdame pritom ani na budúcnosť zimných športov v Českej republike a na naše najmenšie športové nádeje, ktoré privítame na Olympiáde detí a mládeže,“ informoval riaditeľ Skiareálu René Hroneš.

Najlepším lyžiarskym strediskom pre rok 2022 sa stal a titul World´s Best Ski Resort obhájil švajčiarsky rezort Verbiere.

World Ski Awards ™ je prestížna súťaž a zároveň globálna iniciatíva vyzdvihujúca a oceňujúca výnimočné projekty v lyžiarskom cestovnom ruchu. Samotnému vyhláseniu výsledkov predchádza niekoľkomesačné hlasovanie verejnosti a odborníkov z radov lyžiarskeho biznisu, ktorí oceňujú kvalitu zimných stredísk na celom svete, úroveň ich infraštruktúry ako aj rozsah a ponuku ich služieb. Ocenenie sa udeľuje od roku 2013.