Monínec – nový člen rodiny Gopass

Monínec (5. 10. 2022) Areál Monínec vstupuje do zimnej sezóny 2022/23 s významnou posilou. Stal sa ňou medzinárodný obchodný portál so zážitkami a vernostný program Gopass. Do Monínca prináša nielen medzinárodné know-how ale aj systém dynamických cien a novú podobu skipasov.

Monínec je prvým českým lyžiarskym rezortom mimo Špindlerovho Mlýna a lyžiarskeho strediska na Ještedě, ktorý bude svoje skipasy predávať prostredníctvom medzinárodného obchodného portálu a vernostného programu Gopass spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR). „Flexibilné ceny, ktoré prinášame, sú budúcnosťou lyžiarskych rezortov. Sme radi, že Monínec sa rozhodol túto konkurenčnú výhodu využiť vo svoj prospech a bude tak prvým rezortom mimo nášho portfólia, s ktorým budeme zdieľať naše medzinárodné know-how. Predpokladám, že do piatich rokov budú mať flexi pricing všetci a budú sa to iba učiť. My už dnes do Monínca prinášame zázemie fungujúceho systému Gopass, aby sme odbremenili prevádzkovateľa areálu od starostí s predajom skipasov a lyžiarom rozšírili možnosti využiť benefity programu Gopass nielen v Monínci ale rovno v 5 krajinách Európy, “ hovorí prevádzkový riaditeľ TMR Čeněk Jílek.

S Gopass-om prichádzajú do Monínca dynamické ceny skipasov. V praxi to znamená, že sa budú predávať rovnako ako letenky. „Ceny za GOPASS skipasy budú dynamické, návštevníci si tak budú môcť naplánovať lyžovanie podľa svojich priorít. Veľkou výhodou je možnosť vybrať si na návštevu nášho areálu konkrétne dáta, kedy sú ceny za skipasy najnižšie. Napríklad na dni, kedy budú ceny v predpredaji najvýhodnejšie. Spojenie s GOPASS vnímame zároveň ako krok smerom k väčšiemu pohodliu návštevníkov, ktorí budú môcť s jednou kartou navštíviť viac miest,“ vysvetľuje spolumajiteľ moníneckého areálu Jaroslav Krejčí s tým, že okrem nižších cien budú návštevníci môcť využiť aj vernostný program, keďže za každý nákup získajú body, ktoré budú môcť premeniť na ďalšie zľavy alebo špeciálne produkty.

Predpredaj skipasov a dynamické ceny pomôžu prevádzkovateľovi strediska lepšie plánovať samotnú prevádzku a jeho manažment. GOPASS na Monínci úplne nahradí doterajšie online skipasy. Majitelia doterajších čipových kariet si ich iba vymenia za GOPASS kartu, a to buď v pokladni v areáli alebo v nových pick-up boxoch, ktoré budú pri pokladniach. Majitelia jestvujúcich Gopass kariet si nakúpia skipasy v online predpredaji a môžu vyraziť rovno na kopec. Noví zákazníci si po nákupe cez web Gopass z pohodlia domova budú môcť vyzdvihnúť skipas v samoobslužnom Ticket Pointe v areáli, bez potreby vyzdvihnutia v pokladni.

Projekt dynamických cien spoločnosť TMR premiérovo predstavila vo svojich slovenských strediskách už v sezóne 2018/19. Neskôr bol projekt rozšírený aj do stredísk Špindlerův Mlýn (CZ), Szczyrk Mountain Resort (PL), Ještěd (CZ), Mölltaler Gletscher/Ankogel a Muttereralm Innsbruck (AT).

Vernostný program Gopass platí v strediskách spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR), ktorá okrem iného prevádzkuje horské strediská už v 5 krajinách Európy. Celkovo je do programu zapojených 23 stredísk, 16 hotelov a ďalšie pribúdajú. GOPASS body bude možné uplatniť nielen v zimných strediskách, ale aj v golfových rezortoch,  vodných parkoch, hoteloch,  reštauráciách, obchodoch alebo v požičovniach.